Stalzicht camera

Simpel camerasysteem voor koeien

6 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Een simpel en vooral betaalbaar camerasysteem, die veehouders zelf kunnen monteren en bedienen. Dat was de wens van melkveehouder Joram Hofman uit Friesland. StalZicht is het resultaat. Je bedient deze camera via een programma op je pc of smartphone.

De StalZicht camera kost 199 euro en is gemakkelijk door boeren te monteren, instaleren en te gebruiken. Een programma op de pc of app  voor tablet of smartphone zorgt ervoor dat je overal de camerabeelden in de gaten kunt houden en bedienen. Hij kan namelijk 355 graden draaien en 90 graden kantelen. Wordt het donker, dan schakelt de camera automatisch over op nachtzicht en heb je tot 15 meter een goed beeld.

Joram Hofman startte eind vorig jaar het bedrijf StalZicht. Zelf is hij niet woonachtig op het bedrijf en hing hij camera’s op om de kalverij in de gaten te houden. Inmiddels heeft hij zo’n 25 camerasystemen verkocht aan veehouders door heel Nederland. Dit jaar wil Hofman het aanbod van camera’s uitbreiden maar benadrukt dat het simpel en overzichtelijk moet blijven.

Stalzicht1.JPG

De stalzicht camera kan 355 graden draaien en 90 graden kantelen. Je bedient hem via de PC, smartphone of tablet.

Stalzicht2.JPG

Wanneer het donker wordt schakelt de camera automatisch over naar nachtbeeld. Je hebt dan tot 15 meter zicht in de stal.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
jermy croonen 6 Januari 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10841845/Goedkoop-en-simpel-camerasysteem]Goedkoop en simpel camerasysteem[/url]
Hallo

Heb je op die camera's bij het bedrijf internet nodig om het via de smartphone te kunnen bekijken
vrij grof 6 Januari 2014
Volgens mij Jermy, heb je een I.P adres nodig zodat je via dat in kunt loggen.
En je kunt dan ook via je tablet kijken.
Je dient dan wel een app te instaleren voor het gemak!
Niels van der Boom 7 Januari 2014
Jermy,

Ja je hebt voor het systeem een internetverbinding nodig. Dat kan draadloos (wifi) of bedraad. Meer informatie vind je hier: http://www.stalzicht.nl/index.php?action=7
MVB Ruimzicht 17 Januari 2014
Ook een bekabeld systeem aangelegd van Joram,prima voor elkaar,zelf je systeem plaatsen en na contact met Joram neemt hij je pc een paar minuten over,installeert de camera en je hebt verbinding.Prima beeld zowel dag als nacht en met opnamefuncties en bewegings alarm instellingen met eventueel foto versturen naar je emailaccount of smartphone,indien je dat wenst voor een betaalbare prijs.

Er is niets mooier dan 's avonds voor de tv even met de tablet over de veestapel in de stal te kijken of op een verjaardag via internet op je smartphone de kalfkoeien in de gaten houden.Op mijn G3 netwerk is de bediening van de camera iets trager maar het werkt prima en is bijna 360 grd rond te draaien.

Met name robotmelkende bedrijven zou dit een systeem een uitkomst zijn in het op afstand kunnen controleren op het robot verkeer zonder er direct erbij aanwezig te zijn.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden