100 miljoen pond aan schade

Britse boeren vrezen voor slakkenprobleem

12 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

Volgens het Britse AHDB loopt de agrarische sector in Groot-Brittannië ruim 100 miljoen pond per jaar aan inkomsten mis wanneer slakken niet meer kunnen worden bestreden. Het gebruik van slakkenkorrels wordt namelijk sterk teruggeschroefd en alternatieven zijn niet voorhanden.

De Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB), en hun akkerbouw divisie HGCA, hebben een rapport gepresenteerd op over de schade die slakken aanrichten in landbouwgewassen. De werkzame stof methiocarb wordt namelijk verboden. Alleen de veelgebruikte stof metaldehyde blijft dan over. Dat is niet voldoende om slakken te bestrijden. Daarom wordt 300.000 pond beschikbaar gesteld voor onderzoek. Tweekwart zal worden besteed aan onderzoeken op korte termijn, om nieuwe chemische en niet-chemische bestrijdingsmogelijkheden te ontwikkelen. Het overige geld gaat naar onderzoek op lange termijn.

In het rapport staat dat de agrarische industrie voor tarwe en koolzaad ongeveer 43,5 miljoen pond per jaar aan schade zal lijden wanneer slakken niet worden bestreden. Dat is een fors bedrag. Onderzoek naar nieuwe middelen is dus broodnodig. Eerder al schreven de Potato Council en de Horticultural Development Company dat, wanneer slakken niet worden bestreden, dit voor 53 miljoen pond aan schade zal opleveren voor de aardappelsector.  De  totale schade in tarwe, koolzaad en aardappelen loopt dan tot bijna 100 miljoen pond op.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Duitse coöperaties rekenen op kleinere tarweoogst

Analyse Granen & Grondstof

Aanhoudende nattigheid reden zorgen over graan

Marktupdate Granen

Het weer krijgt weinig vat op de Europese tarwemarkt

Analyse Granen & Grondstof

China beperkt import om eigen boeren te beschermen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden