Fabrikant van consoles

Topcon neemt Duitse terminalbouwer over

4 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

GPS fabrikant Topcon heeft aangekondigd het Duitse bedrijf Wachendorff Elektronik over te nemen. Wachendorff heeft ook een vestiging in de Verenigde Staten. Die naam zegt u waarschijnlijk niet veel. Echter, dit bedrijf bouwt de terminals voor onder andere Fendt en Massey Ferguson. Topcon is de GPS-leverancier van Agco dus de link is snel gelegd.

Wachendorff specialiseert zich op het bouwen van consoles voor industriële sectoren als de agrarische en grondverzet sector. Zo maakt het onder andere de terminals voor alle Fendt, Massey Ferguson en Challenger trekkers. Ook derden kunnen die schermen gebruiken. Onder andere Dewulf en AVR doen dat al.

Topcon zegt het bedrijf over te hebben genomen om hun positie bij OEM’s te kunnen verstevigen. In het geval van Agco zal dat geen probleem zijn. Ook staat Wachendorf bekend voor hun Duitse degelijkheid en dat bevalt Topcon wel. Het Europese hoofdkantoor van Topcon huist overigens zelf in Nederland. Ook wil Topcon vestigen in de markt van console bouwers voor intern gebruik in cabines.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden