200 miljoen euro

Agco gaat lening aan voor trekker ontwikkeling

12 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Machineproducent Agco heeft een lening van 200 miljoen euro afgesloten bij de European Investment Bank. Het geld zal worden gebruikt bij de R&D (research en development) van nieuwe tractoren. Agco heeft het geld nodig om hun trekkers minder uitlaatgassen te laten uitstoten en het geluidsniveau te verlagen. Ook zullen de veiligheidsaspecten worden verbeterd.

Het nieuwe R&D programma wordt uitgevoerd bij Fendt in Marktoberdorf, Massey Ferguson in Beauvais en Valtra in Finland. Vanwege de snel veranderende eisen rondom het geluidsniveau en de emissies moet Agco veel ontwikkeling in nieuwe trekkerseries stoppen. Daarvoor kan het wel een kapitaalinjectie gebruiken. Het nieuwe R&D project start dit jaar en loopt tot en met 2018. Naast emissies en het geluidsniveau gaat Agco ook andere veiligheidsaspecten verbeteren.

De European Investment Bank wordt gerund door de 28 Europese lidstaten. Nederland draagt 10,8 miljard euro bij aan de bank en staat daarmee op een zesde plaats binnen de financiële ranglijst. De grootste vier geldschieters: Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk hebben allemaal een aandeel van 39 miljard euro in de bank. De investeringsbank hoopt het aantal Europese innovaties te stimuleren met leningen aan bedrijven in de Europese lidstaten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden