Aanmeldperiode verlengd

Overname Nutreco wacht op Oekraïne en Bosnië

18 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Gisteren was de laatste dag waarop aandeelhouders van diervoeder Nutreco hun stukken konden aanmelden bij SHV Holdings. Die periode is nu verlengd.

SHV Holdings heeft besloten de aanmeldperiode te verlengen tot uiterlijk 28 april dit jaar. De reden is dat het nog steeds wachten is op toestemming om de overname door te laten gaan van enkele toezichthouders buiten Nederland.

90

procent

en zelfs iets meer van de aandelen Nutreco zijn in bezit of aangemeld bij SHV

SHV Holdings wacht bijvoorbeeld op het groene licht uit Oekraïne. De mededingingstoezichthouder in dat land heeft op 28 januari laten weten dat alle documenten die nodig zijn om de aanvraag te beoordelen, binnen zijn. Daarna heeft de toezichthouder 30 dagen de tijd de toestemming te verlenen, af te wijzen of te besluiten dat het meer dan 30 dagen nodig heeft voor de beoordeling. Gezien de situatie in Oekraïne kan het allemaal wat langer duren en daar houdt SHV Holdings rekening mee.

Verder buigt de relevante toezichthouder in Bosnië-Herzegovina zich erover. Nutreco is daar actief met Trouw Nutrition Hi-Feed, vandaar dat toestemming voor overname nodig is. De wetgeving in dat land maakt het voor SHV Holdings wel mogelijk het bod onvoorwaardelijk te maken ook voordat die toestemming er is.

Tot gisteren, 17 februari, heeft SHV ruim 60 procent van de aandelen van Nutreco in handen dan wel toegezegd gekregen. Met de aandelen Nutreco die al in het bezit van SHV Holdings waren, heeft de overnemende partij ruim 90 procent van de aandelen in bezit of aangeboden gekregen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Nutrecoshv
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden