Verwachtingen voor juni

Droog en standvastig zomerweer komt er aan

26 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het duurt nog even, maar de computerberekeningen zijn er vrij duidelijk over. In de volgende week begint een periode met standvastig zomerweer, aldus MeteoGroup, partner van DCA Agroweer.

Tot en met begin volgende week handhaaft het koele en licht wisselvallige voorjaarsweer zich nog. Volgens de meteorologische seizoensindeling begint de zomer op 1 juni. Daar sluit het weer zich net niet bij aan. Maar reeds op de derde dag van juni wordt de invloed van hogedrukgebieden merkbaar. Er breekt een droge en vrij zonnige fase aan. De temperaturen gaan op weg naar 20 graden.

25

graden

begin juni haalbaar

Afhankelijk van de precieze locatie van de hogedrukgebieden en daarmee de windrichting, worden ook echt zomerse temperaturen van 25 graden haalbaar. De kans is groot dat het niet bij slechts één of twee mooie dagen blijft. Het scenario lijkt een wat duurzamer herstel met zich mee te brengen. Het mooie weer kan dan al gauw tenminste een volle week aanhouden.

De meimaand wordt als koele lentemaand herinnerd. Toch is het tot dusver wel redelijk zonnig geweest. Met beduidend minder neerslag dan normaal. Tot en met het slot van de maand komen er niet al te veel uren zonneschijn bij. Er zal wel af en toe regen vallen. Op veel plekken zelfs meer dan 10 millimeter.

In De Bilt steeg het kwik slechts twee maal tot tenminste 20 graden. Normaal noteert de Bilt tegenwoordig tien warme dagen met 20 graden of meer in mei. Overigens kon Eindhoven zeven warme dagen bijschrijven. Het kwam landelijk tot één zomerse dag, tegen normaal drie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

agroweer
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden