Eerste 20 weken dit jaar

Bijna negen procent minder runderen geslacht

26 Mei 2015

Melkveehouders houden na het wegvallen van het melkquotum sinds 1 april, eigenlijk zoals verwacht, flink meer melkkoeien aan. Het aantal runderen dat de laatste weken aan slachterijen wordt aangeboden, ligt fors lager dan vorig jaar. Zo zijn in week 20 in totaal 5.861 dieren afgevoerd, liefst 34,5 procent minder dan in dezelfde week vorig jaar.

Ook in de twee weken ervoor lag het aantal runderen dat op transport werd gezet naar de slachterij beduidend lager dan in 2014. Over de eerste 20 weken van dit jaar zijn in totaal 178.118 runderen afgevoerd, bijna 9 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit zijn in totaal 17.379 dieren. Ter vergelijking: dit aantal staat voor bijna het gemiddelde afvoercijfer aan runderen voor twee maanden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Heb je zelf mooie foto's van de agrarische sector of andere interessante foto's en grappige video's? Stuur deze dan naar ons WhatsApp nummer: 06 - 123 129 42. Een selectie plaatsen we op boerenbusiness. Via deze link voeg je ons nummer direct aan je contactenlijst toe. Handig!

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden