Prijsverhoging valt groter uit

Vion wil volle slachtweken benutten voor de zomer

26 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

De varkensprijs van Vion stijgt in week 22 naar 1,41 euro. Dit is een verhoging van vier cent ten opzichte van week 21. Hiermee onderscheidt Vion zich van de andere partijen die de noteringen met drie cent verhoogden.

1,41

euro

is de varkensprijs van Vion in week 22

Een belangrijke factor in de verhoging van vier cent die Vion in week 22 doorvoert, zijn de feestdagen die achter de rug zijn en de vakantieperiode die weer in zicht begint te komen. De komende weken kan volop worden geslacht en slachterijen willen hier gebruik van maken om alvast voor te sorteren op de vakantieperiode. De verwachting is dat het aanbod gaat afnemen. In week 22 is nog geen sprake van een krap aanbod en bovendien staat de prijs op een laag niveau, wat een gunstige situatie is voor slachterijen. 

Met de verhoging geeft Vion een gevolg aan de stijgende trend van de afgelopen weken. Wil de prijs de stijgende lijn vasthouden, dan is het zaak dat ook de vleesmarkt aantrekt. In mei zijn verschillende slachtdagen uitgevallen, maar vanwege tegenvallend weer heeft het grote aantal vrije dagen de vraag naar vlees minder gestimuleerd dan verwacht.

Met de verhoging van vier cent komt de varkensprijs van Vion in week 22 op 1,41 euro. Hiermee is de notering vijf cent verwijderd van het hoogste niveau van 2015. In 2014 stond de prijs in dezelfde week op 1,65 euro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Nieuws Agribusiness

Vion grijpt in en trekt zich deels terug uit Duitsland

Analyse Varkens

Varkensslachters in ons land zien winst verdampen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden