DCA Rentemarkt Inside

Arbeidsmarkt VS houdt Fed met rente tegen

2 Oktober 2015 - Edin Mujagic

Is vandaag een streep gegaan door het voornemen van de Fed om de rente dit jaar te verhogen?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In zo een situatie geldt dat een zeer goed banencijfer de kans op een snelle renteverhoging verhoogt en een teleurstellend aantal die kans juist kleiner maakt.

Vandaag bleken de Amerikaanse bedrijven in september 142.000 nieuwe banen gecreëerd te hebben. Dat is veel minder dan wat we voorgaande maanden hebben gezien (ruim boven 200.000) en ook ver onder die psychologisch belangrijke grens van 200.000 nieuwe banen per maand.

De lonen zijn, vergeleken met een maand eerder, niet gestegen en de belangrijkste reden dat het werkloosheidspercentage niet is gestegen, komt doordat veel Amerikanen radeloos zijn en zich niet eens meer laten registreren als werkzoekende.

Dit banencijfer kan een sterk signaal blijken te zijn dat de groeivertraging elders in de wereld ook de Amerikaanse economische expansie raakt. Dit te meer daar het aantal nieuwe  banen in augustus bij nader inzien aanmerkelijk lager is dan eerder gerapporteerd. Door dit alles neemt de kans toe dat de Fed de officiële rente dit jaar niet zal verhogen. Dat is iets wat de dollar zwakker kan maken, lees de euro sterker, waardoor de kans dat bij ons de ECB het zeer ruime monetaire beleid verder zal verruimen toeneemt. Concreet: houd rekening met lage langetermijnrentes voor een langere periode dan eerder gedacht. De EURIBOR-tarieven blijven in dit scenario ook langdurig laag.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden