Staat verkoopt ASR

Pachters merken niets van beursgang ASR

30 November 2015 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Verzekeraar ASR gaat naar de beurs. De beursgang is een gevolg van de verkoop van het concern door de staat. Voor klanten verandert er weinig. Ook pachters zullen er niets van merken.

De verzekeraar kwam in 2008 in handen van de staat door de aankoop van Fortis/ABN AMRO, waarvan ASR onderdeel was. De staat heeft altijd aangegeven dat de financiële instellingen, waaronder ASR, weer worden verkocht als de omstandigheden zich daarvoor lenen. Dat moment is volgens de ministerraad nu aangebroken. De beursintroductie is mogelijk vanaf de eerste helft van 2016.

Een terugkeer naar de markt is mogelijk nu de financiële sector stabiel is, er voldoende interesse voor de aandelen is en ASR er klaar voor is. De verzekeraar heeft zich de afgelopen jaren voorbereid op een verkoop en heeft een sterke positie in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Ondanks krimp en een aanhoudende lage rente in de verzekeringssector, heeft de onderneming goede resultaten laten zien en aangetoond als zelfstandige, kapitaalkrachtige en winstgevende verzekeraar te kunnen opereren.

We liggen op schema voor succesvolle terugkeer naar private markt

ASR zelf deelt de conclusie van de minister en het advies van een beursintroductie. Jos Baeten, voorzitter Raad van Bestuur: ‘We hebben vanaf het moment dat ASR werd genationaliseerd samen met alle medewerkers hard gewerkt om een financieel solide en maatschappelijk nuttige en gewenste verzekeraar te worden die op enig moment weer terug kan keren naar privaat eigendom. We liggen op schema voor een succesvolle terugkeer naar de private markt.’

Het is aan ASR en de stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen (NLFI) om een optimale verkoopprijs te realiseren. De staat betaalde voor ASR 3,65 miljard euro. De rentelasten bedragen tot op heden circa 700 miljoen euro. Er is tot en met 2014 circa 400 miljoen euro aan dividend ontvangen.

De Tweede Kamer moet nog instemmen met de verkoop. ASR verzekert dat een beursgang geen gevolgen heeft voor de dienstverlening aan de klanten. Ook pachters zullen er niets van merken, laat ASR-woordvoerder Daan Wentholt desgevraagd aan Boerenbusiness weten. Beleggingsportefeuille ASR Vastgoed Vermogensbeheer blijft van ASR.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
jan 7 Januari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/nieuwsbrieven/artikel/10867065/Pachters-merken-niets-van-beursgang-ASR]Pachters merken niets van beursgang ASR[/url]
Een beursgenoteerd bedrijf zal toch altijd proberen om zoveel mogelijk winst uit hun beleggingen te genereren ? binnen de wettelijke kaders.
Een pachtprijs die zo is dat er voor de pachter ook nog iets te verdienen is verwacht ik niet direct.
Pachter 7 Januari 2016
Sinterklaas is terug naar Spanje.
Hij heeft zich niet verstopt in het ASR gebouw om te proberen cadeautjes aan de pachters te verstrekken.
Als het enigzins wil moet je zorgen dat je als pachter uit de klauwen van ASR komt anders ga je de rekening betalen.
geert 7 Januari 2016
ASR is gewoon een commercieel bedrijf,verwacht niet dat het een sociale instelling is !
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden