Belangenbehartigers bezorgd

Waarom fosfaatrecht varkenshouders bang maakt

12 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

 ‘Het kan niet zo zijn dat de varkenssector de dupe is van de fosfaatregeling van de zuivelsector’, aldus de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO Varkenshouderij.

Elke sector moet eigen overschotten verwerken

In een gezamenlijk persbericht uiten de belangenbehartigers bezorgdheid over de regeling voor fosfaatreductie  waarover wordt gesteggeld tussen de overheid en de melkveesector. Volgens voorzitters Ingrid Jansen van de NVV en Eric Douma van LTO heeft de varkenssector zelf verantwoordelijkheid genomen door onder het eigen sectorale fosfaatplafond te blijven. Een eventuele korting op dierrechten is dan ook onacceptabel. Elke sector moet zijn eigen verantwoordelijkheid nemen, en overschotten moeten per sector worden verwerkt.

Varkenshouders zijn al flink gedupeerd door alle overschotten op de mestmarkt. Het is daarom de hoogste tijd om hier wat aan te doen. ‘Door deze overschotten zijn de afzetkosten voor varkenshouders flink opgelopen, deze extra kosten kunnen varkenshouders niet gebruiken’, onderstrepen Jansen en Douma. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
john 12 Februari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10868195/Waarom-fosfaatrecht-varkenshouders-bang-maakt]Waarom fosfaatrecht varkenshouders bang maakt[/url]
De grote stallen zijn gebouwd op de vergrijzing van de melkveehouderijsector.. het lost zich echt wel binnen nu en 5 jaar op. ook zonder extra regelgeving.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws CBS

Uitscheiding stikstof en fosfaat onder plafond EU

Nieuws stikstof

Boer dwingt publicatie fosfaattoekenning af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden