Extreem veel regen in juni

Tot 18 emmers per vierkante meter te veel

30 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

In de maand juni is in Nederland extreem veel neerslag gevallen, zo meldt MeteoGroup. Regionaal zelfs drie á vier keer zoveel als normaal. Voorlopig lijkt er nog geen droger weer in aankomst.

'In juni kreeg het zuidoosten van Brabant meer dan 200 millimeter regenwater te verwerken, een hoeveelheid die normaal gesproken verspreid over de hele zomer valt', aldus MeteoGroup.

Aangezien de temperaturen de laatste tijd ook onder normaal liggen voor de tijd van het jaar, en de zon zich maar weinig laat zien, verdampt weinig van het water dat op het land ligt. Veel gewassen staan al lange tijd onder water. 'Het neerslagoverschot (neerslag min verdamping) is dan ook zeer hoog voor Zuidoost-Nederland. In delen van Limburg en Brabant is het neerslagoverschot inmiddels opgelopen tot tussen 120 en 180 millimeter. Dat zijn 12 tot 18 emmers water per vierkante meter te veel', zegt MeteoGroup.

Het zuidoosten heeft deze maand grofweg 3 á 4 keer meer regen gehad dan normaal, Gelderland en Zuid-Holland zitten op de dubbele maand hoeveelheid. Vooralsnog blijft het wisselvallig en lijkt er weinig verandering te komen in deze situatie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden