Lening van € 400 miljard

Chinese landbouw krijgt gigantische kapitaalinjectie

19 September 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De agrarische ontwikkelingsbank van China (ADBC) – een onderdeel van de Chinese centrale bank – heeft toegezegd de agrarische sector in totaal 3 biljoen yuan te lenen, tot en met 2020. Omgerekend 450 miljard dollar ofwel een dikke 400 miljard euro, schrijft Reuters.

Staatsmedia maakte het nieuws afgelopen zondag – 18 september – bekend. Met een kapitaalinjectie van 3 biljoen yuan moet de Chinese landbouwindustrie in vier jaar tijd fors gemoderniseerd worden. Hiervoor hebben het ministerie van landbouw en de bank een overeenkomst getekend om de nationale voedselveiligheid te garanderen, sectoren te ondersteunen om overzees zaken te doen en om de Chinese zaaizaad industrie verder te ontwikkelen. Dat meldt het staatspersbureau Xinhua.

403

miljard euro

maakt de bank vrij voor agrarische projecten

Het is niet duidelijk of de lening los staat van een eerdere toezegging – afkomstig uit mei – waarbij de bank eveneens 3 biljoen yuan uitleent om armoede te reduceren door de landbouw te stimuleren. De afspraak van afgelopen zondag is ook gemaakt om efficiëntie van de agrarische sector te verbeteren en om inkomens op het platteland te laten groeien.

De ADBC is verantwoordelijk voor het managen van de financiële services, waaronder het uitlenen van geld en vaststellen van de rentepercentages valt. Een voorbeeld van een eerder project is de overname van Syngenta door ChemChina, waar een overnamebedrag van 43 miljard dollar mee was gemoeid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
leo 19 September 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10871586/Chinese-landbouw-krijgt-gigantische-kapitaalinjectie]Chinese landbouw krijgt gigantische kapitaalinjectie[/url]
als dat maar op de juiste plek komt
geert 19 September 2016
Ze hebben wel heel veel geld,daarvan komt ook nog wel wat in Europa terecht.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden