Seizoenswerk en krediet

Gevoel in landbouw haaks op optimisme Troonrede

20 September 2016 - Clarisse van der Woude - 1 reactie

Het land staat er beduidend beter voor, zei koning Willem-Alexander in de Troonrede, maar er werd met geen woord gerept over de agrarische bevolking en de agribusiness.

'Nederland is een sterk land in een instabiele wereld. In de laatste jaren zijn gezamenlijk resultaten bereikt die maken dat wij met vertrouwen vooruit mogen kijken', aldus de koning. Daarmee doelt hij vast op zaken als de economie, democratie en sociale voorzieningen die aardig op de rit zijn temidden van de vluchtelingencrisis, terrorisme en de onveilige situatie elders in de wereld, maar de gemiddelde boer zal anders over die bestendigheid denken.

De wateroverlast in het voorjaar, gevolgd door de extreme warme periode later deze zomer, de lage melkprijzen, onzekerheid over fosfaatrechten en de kringloopwijzer en de huidige wind in de rug van varkenshouders die nog kan omdraaien maken dat veel boeren de optimistische stemming van Willem-Alexander niet delen.

Het enige uit de troonrede waar de agrarische ondernemer nog iets aan heeft, zijn de versoepelde regels voor seizoenswerk. Verder zei de koning dat ook het midden- en kleinbedrijf financiering moet kunnen krijgen voor nieuwe groei in energietransitie en verduurzaming. 'De gevolgen van de klimaatverandering nopen tot forse investeringen en innovaties in duurzame energiebronnen, zoals wind, water en zonlicht.'

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
jpk 20 September 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10871602/Gevoel-in-landbouw-haaks-op-optimisme-Troonrede]Gevoel in landbouw haaks op optimisme Troonrede[/url]
Triest EEN 8JARIGEuit Drenthe heeft meer inzicht dan de politieke kaasstolp uit Den haag
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden