Strenge selectie

Canada opent procedure voor visumaanvraag

19 Oktober 2016 - Niels van der Boom - 2 reacties

Wie vandaag de dag in Canada stage wil lopen, of maximaal een jaar gaan werken, gelden strenge regels. Het verkrijgen van een visum gaat niet zonder slag of stoot. Op 17 oktober heeft het land de jaarlijkse 'pool' opengesteld. Je bent dan nog niet van een plekje verzekerd maar zit wel vast in de wachtkamer.

Canada heeft de afgelopen jaren haar manier van visumaanvragen behoorlijk verscherpt. Onder andere met de gedachte in het achterhoofd dat eerst de eigen bevolking kans op een baan moet krijgen. Zo is het niet langer gemakkelijk om een visum te krijgen voor stage of seizoenswerk in de agrarische sector.

30

jaar

is de maximale leeftijd die voor visumaanvraag geldt

Op 17 oktober is de 'pool' voor visumaanvragen geopend voor 2017. In een later stadium krijgt Nederland een quota toegewezen voor hoeveel geïnteresseerde in het land aan de slag mogen. Wanneer dit gebeurt is niet bekend. Het gaat om de Young Professional en Working Holiday visa. Die zijn bedoeld voor stage en maximaal één jaar lang seizoenswerk. De maximale leeftijd om in aanmerking te komen is 30 jaar.

Wie interesse heeft om volgend jaar naar Canada te vertrekken moet zich nu registreren. Daarbij is het van groot belang dat alle documenten volledig en juist zijn ingevuld. Een automatisch systeem selecteert de aanvragen. Is er iets niet in orde, dan heb je pech. Hoe eerder je inschrijft des te beter.

Huizing Harvest uit Dalen biedt een visumservice en ondersteuning aan voor de Canadese aanvraag. Vooraf worden de juiste documenten verzameld en alles gecontroleerd zodat je niet teleurgesteld wordt door afkeuring. Zij bemerken dat de procedures de laatste jaren zijn veranderd en aangescherpt. Het bedrijf heeft ook zelf internationale vacatures voor seizoenswerk of stagiairs. Je kunt uiteraard ook zelf een aanvraag indienen bij de Canadese overheid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Berend 24 Oktober 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10871976/Canada-opent-procedure-voor-visumaanvraag]Canada opent procedure voor visumaanvraag[/url]
Prima zelf te regelen, zo ingewikkeld is het allemaal niet... simpel cvtje maken (in het engels) schoolpapiertjes inscannen, VOG aanvragen, pasfototje erbij, +/- 120 dollar aftikken en klaar ben je.
Anouk 17 Mei 2018
Wij zijn op vakantie gegaan, een visum was toen niet meer nodig. Wij konden een zogeheten eta canada kopen. ZOnder creditcard was dat mogelijk bij een partij in Nederland bijvoorbeeld https://e-visums.nl/canada
Joseph Sönström 18 Mei 2018
@Anouk
Als je een Eta gewoon rechtstreeks bij de Canadese overheid regelt
http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/results-by-topic.asp?st=16.7

kost het maar CAD 7,- (ongeveer EUR 4,50). Tussenpersonen kosten geld maar leveren geen meerwaarde.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden