Binnenlandse consumptie daalt

Franse varkenshouders profiteren van Chinese vraag

28 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness

De productie van Frans varkensvlees is iets gestegen. Dit ondanks een daling van het aantal slachtingen in augustus en september.  In de periode januari tot en met augustus van dit jaar ging de productie omhoog met 1,5 procent, ook al was er sprake van een daling van 1,1 procent in augustus ten opzichte van de maand ervoor.

Frankrijk exporteert minder varkens naar andere EU-landen

Dit meldt Agreste, het statistische bureau, gelieerd aan het Franse ministerie van Landbouw. Het aantal slachtingen blijft achter bij de productiestijging. Sinds het begin van 2016 geven de slachterijen slechts een totale stijging aan van 0,4 procent in aantallen varkens  en 1,1 procent in tonnen. Het totaal aantal geslachte varkens in die periode is 17.429.220. In september van dit jaar steeg het aantal slachtingen met 3 procent, zowel in aantallen als in gewicht.

De verwachting is dat de verkoop van het aantal varkens in Frankrijk een daling van zo’n 1,6 procent gaat laten zien, of 18.000 exemplaren. De binnenlandse consumptie in Frankrijk loopt al enige tijd terug. Ook de export op landen binnen de Europese Unie neemt af. Daarin wordt een afname van 25.000 karkassen opgeschreven. Daar staat tegenover dat de export op derde landen los van China floreert (plus 66.000 karkassen). China neemt evenwel de leiding en importeerde 66.000 karkassen. 

Hierin schuilt direct een gevaar, wat juist in de afzet op China wordt gerekend op meer concurrentie. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden