Alleen kleine stijging in de VS

Wereldwijde melkproductie daalt verder

7 November 2016 - Redactie Boerenbusiness

De wereldwijde melkproductie is in augustus verder gedaald. Na correctie van seizoensinvloeden  komt de UK Levy Board op een daling van 0,3 procent ten opzichte van de maand juli.

Ondanks de start van het nieuwe seizoen aan het zuidelijk halfrond, was de melkproductie in Nieuw Zeeland 2,7 procent lager in augustus ten opzichte van augustus vorig jaar. In de 28 landen van de EU was de productie de afgelopen vier maanden steeds verder afgenomen, maar in augustus vlakte de daling af naar 0,1 procent ten opzichte van de maand ervoor.

Australië schrijft een min van 7,3 procent

Van april tot augustus hebben alle regio’s in de wereld een daling laten zien, behalve de Verenigde Staten. In de VS was een stijging te zien van 1,3 procent over deze periode. In Argentinië daalde de productie met 16,8 procent, in Australië 7,3 procent, Nieuw Zeeland 1,1 procent en de afname in de EU bedroeg 0,3 procent in die periode.

Van de VS en Nieuw Zeeland zijn de productiecijfers over september al bekend.  De VS laat hier een stijging zien van 2,1 procent ten opzichte van september vorig jaar. In Nieuw Zeeland is een stijging van 1,1 procent ten opzichte van vorig jaar september. De cijfers van andere landen over september zijn nog niet bekend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden