2018 en 2019 moeilijk

Komende tien jaar geen vetpot voor Europese boer

11 December 2016 - Redactie Boerenbusiness - 7 reacties

De komende tien jaar wordt het geen vetpot voor de Europese boer. Door stijgende kosten en lage prijzen van landbouwproducten, moeten zij het doen met een lager inkomen, zo schrijft de Europese Commissie in haar Medium-term outlook report.

De verwachting tot aan 2026 is dat de graanprijs zich gemiddeld tussen de 160 en 170 euro per ton handhaaft, dat de melkprijs volatieler wordt en dat de vleessector te maken krijgt met een moordende concurrentie. Vooral 2018 en 2019 wijst de commissie aan als moeilijke jaren. In elk geval voor melk, kip en granen.

Moordende concurrentie in vlees

Dat heeft te maken met de euro-dollar koers die ongunstig uitpakt voor export, een stijgende inflatie en  hogere brandstofprijzen.

Wat nagenoeg hetzelfde blijft is het landbouw- en handelsbeleid. Ook blijven de agronomische en klimatologische omstandigheden normaal en vindt er volgens de EC geen verstoring van de markt plaats.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
roy 11 December 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10872616/Komende-tien-naar-geen-vetpot-voor-Europese-boer]Komende tien naar geen vetpot voor Europese boer[/url]
ongunstige euro- dollar koers??? Zien ze de euro enorm aansterken t.o.v de dollar dan?
boer pet 11 December 2016
foij hou toch op die voorspellingen zegt me niks tis zo weer anders het is net weer dan weer zus dan weer zo, ben posietief ingesteld,kom op" kop dur veur en goan''!!!!!!!!!!!!!
belg 12 December 2016
Juist !!! Boer pet
mdb 12 December 2016
jongens toch, nog 10 jaar niets??

stop er maar mee, met dit onzin beroep!

of zouden de voorspellingen mij de strot uit komen? Kom op voorspellers, handen uit de mouwen, en ga is wat nuttigs doen!!!
Arjan 12 December 2016
Helemaal mee eens.
jan 13 December 2016
voorspellers allemaal luie die brood lusten valt niet te voorspellen !
Abonnee
agriklootje 13 December 2016
gewoon 11 jaar geduld hebben en slapend rijk worden dan maar
bert 14 December 2016
van in mijn jeugd (ben er nu 62) hoor ik de boeren klagen,jammeren.. betogen in brussel,en ga zo nog maar 50 jaar door..... ja, nu zijn we 2016 en wat hebben ze bereikt???!! niets, nog minder dan niets, behalve een kapot lichaam, echtscheidingen, kinderen die zitten te asen op de overgebleven gronden (die nog niet in hypotheek staan),prijzen die ik aan de verbeelding overlaat,(vb, ben deze zomer naar zeeland geweest,zeer vriendelijke mensen daar (kom er al jaren) kon ajuin kopen in verpakking van 5,10,25kg,,,5kg voor 1.30€, ben bij ons naar de winkelketen, geweest zelfde 5kg voor 8€, begrijpen wie begrijpen kan,,mensen hebben geen benul van voetselprijzen, het zijn de politiekers in de westerse wereld die de prijzen klein houden!!,,simpele regel: geef de mensen spelen en brood en je hoort ze nietmeer,,( nu 2000jaar later,,geef hen een tv,reizen,auto,gsm dat mag geld kosten!! maar hun primeire behoefte,,,eten,,,nee,nee dat mag zeker niet hoger liggen dan 1/10 van hun budget,,ik kan zo tot morgen doorgaan..
besluit? aan wie ligt het??
aan de ketens?? nee!! 50 jaar geleden bestonden ze nog niet!!dat ze mega winsten maken kun je ze niet kwalijk nemen, wel dat ze te goedkoop kunnen kopen !!! VANWIE??????zeg het mij!!
toekomst visie??
voor hen die overblijven,, sla de handen in elkaar, koop maschienen niet voor één bedrijf,maar voor 5 of 10 je deeld dan ook de kosten door 5 of 10,,ik weet het boeren hebben een fierheid voor hun teelt
(met reden)de ouderen zitten nog met een hele bibliotheek vooroordelen,,respecteer ze!! ze kunnen niet anders,laat ze hun tijd nog doen
voor de jonge boeren,, sla de blz om, begin opnieuw,,niet van MIJN en MIJN ,,
NEEN, spreek over ONS bedrijf waar we werken,verlof hebben afgevaardigen,enz,
maw neem uw lot IN EIGEN HANDEN.
denk er eens over na! ik zal er binnen 50 jaar nietmeer zijn!!
JULLIE WEL ??? ik hoop het
sterkte.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden