Twitter fotoreportage

Voorjaarsweer brengt akkerbouwers op het land

15 Februari 2017 - Niels van der Boom

Met het voorjaarsachtige weer, en temperaturen die de 15 graden aantikken, is het voor mening akkerbouwer lastig om stil te blijven zitten. Kunstmest gaat op de tarwe en op lichte grond rijden de plantmachines voor uien rond.

Een 'rondje' langs Twitterende akkerbouwers levert al een mooi beeld op. In het zuiden en zuidwesten worden volop tweedejaars plantuien geplant. Dat is vroeger dan vorig jaar het geval was. Toen kon in de laatste dagen van februari pas met de plant- en bemestingswerkzaamheden worden gestart.

In het midden van ons land is de laatste sneeuw nog niet weg. Daar wordt voorzichtig begonnen met het strooien of spuiten van kunstmest op tarwe en graszaad. Ook drijfmest mag vanaf vandaag, 15 februari, weer op grasland worden aangewend. Dat is vooral interessant voor veehouders die de opslag vol hebben zitten. Agrifirm raadt bij de huidige bodemtemperaturen tussen 4 en 5 graden af om al drijfmest te injecteren. Voor bouwland ligt die temperatuur gemiddeld nog lager.

Coverfoto: Jan Stouten (@ZeedijkJan)

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden