Kamerlid in BB TV Politiek

Welke prangende vraag heeft u nog voor Jaco Geurts?

22 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness - 15 reacties

Wat wilt u op de valreep voor de Tweede Kamer verkiezingen, die 15 maart aanstaande gehouden worden, nog weten van landbouwpolitici uit Den Haag? Jaco Geurts, woordvoerder land- en tuinbouw namens het CDA in de Tweede Kamer, bezoekt op 2 maart de studio van Boerenbusiness.

Het behoud van MH is volgens Geurts cruciaal 

Geurts heeft in de afgelopen maanden herhaaldelijk van zich laten horen op verschillende terreinen in de agrarische sector. Zo pleit Geurts onder andere voor het behoud van MH in de uiensector. Ook in de discussies omtrent derogatie heeft Geurts meerdere keren van zich laten horen. Volgens Geurts staat het CDA pal voor, naast en achter de boeren en boerinnen. ‘Zij zorgen voor ons voedsel, de veiligheid en de kwaliteit’, zo liet hij weten in een ingezonden brief.

Ook milieuonderwerpen liggen in het aandachtgebied van Geurts. ‘Vandaag de dag wordt landbouw- en milieubeleid veelal gebaseerd op onderbuikgevoelens en vermoedens in plaats van feitelijke onderbouwing’, zo liet de CDA’er in januari weten tijdens de overhandiging van het rapport ‘Ammoniak in Nederland, enkele kritische wetenschappelijke kanttekeningen’. 

Boerenbusiness TV Politiek gaat in een tweeluik in gesprek met de politicus over het Nederlands landbouwbeleid. In de tweede aflevering worden lezersvragen behandeld. Heeft u een brandende kwestie die u Geurts graag wilt voorleggen? Stel uw vraag onder dit artikel. De redactie maakt een selectie en mogelijk wordt uw vraag meegenomen in het interview.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
15 reacties
Abonnee
Melkveehouder 22 Februari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10873502/Welke-prangende-vraag-heeft-u-nog-voor-Jaco-Geurts?]Welke prangende vraag heeft u nog voor Jaco Geurts?[/url]
blijft derogatie uberhaupt haalbare kaart, of is het hopen tegen beter weten in?
Boer 22 Februari 2017
Welke ruimte ziet de heer Geurts voor bedrijfsspecifieke normen op gebied van stikstof en fosfaat?
Couzijn Bos 22 Februari 2017
Hoe krijgen we een minister van landbouw terug, voor beter resultaten in Brussel?
drees 22 Februari 2017
De enorme hoogte van de boetes van de nvwa deze laten je alle hoop in de schoenen zakken om nog door te boeren ?
wim v/d molen 22 Februari 2017
Waarom moet een biologisch veehouder in 2017 om de derogatie te behouden koeien verkopen terwijl hij helemaal GEEN derogatie heeft ????????
josef 22 Februari 2017
Wanneer wordt nu eindelijk de bureaucratie is minder? en ook de bemoeizucht van de melkfabrieken over of bij alles wat niet met melk te maken heeft? Deze jongens moeten natuurlijk ook weer betaald worden van het melkgeld voor het bij de boer is!!
jpkievit 22 Februari 2017
Welke oplossing heeft hr. Geerts voor perspectief biedende bedrijfsovername
jpkievit 22 Februari 2017
Welke oplossing heeft hr. Geerts voor perspectief biedende bedrijfsovername
Bastiaan Snoek 22 Februari 2017
Een andere soort vraag. Waarom moeten mensen die op het platteland wonen bij gebruik van LPG 8 ct accijns betalen. In België is dat niet zo.
Dit gas is al duurder dan het gas van het landelijk gas .
Arie 22 Februari 2017
Waarom is de stikstof excretie van een melkkoe in nederland veel hoger dan de omliggende landen? In sommige landen is de norm bijna de helft. Dan heb je geen derogatie meer nodig? Of speelt hier dezelfde corruptie als bij ammoniak?
Wim Claessens 23 Februari 2017
Waarom was CDA tegen invoering van het Kentekenbewijs terwijl de hele sector vóór was.
peter 23 Februari 2017
Waarom moeten niet derogatie melkveehouders bloeden (door middel van een ministerieel regeling sectorplan van de elite (rabo, lto, topmannen, hoofd bestuur rfc etc.) om derogatie te behouden?, Waar zij geen enkel financieel voordeel door bij hebben. Ze hebben zelfs nadeel hierdoor,want ze mogen immers minder koeien per hectare houden 170kilo stikstof per hectare i.p.v. 230-250stikstof per hectare uit dierlijke mest ! en de marktprijzen van melk, nuka's en rundvlees dalen door de méér productie ruimte van de derogatie!!!!!
bert 27 Februari 2017
wordt het niet eens tijd, dat mensen die zogenaamd voor de boeren op komen.
eens echt opkomen. dus niet mee leunen met emotie politiek, en partij politiek.
maar om feiten politiek. en boos worden als de boeren weer onrecht aan gedaan wordt. geen toneel meer voor de camera. en denken; het kost na de politiek een mooi baantje in het verschiet. nee!!!! het we gaan weer voor de waarheid.
Peter van dijk 28 Februari 2017
Hoe denken de partijen over de landbouwvrijstelling voor de komende jaren??
Jan Brommer 1 Maart 2017
Door een verbod op het gebruik van GMO's denk ik dat we achterlopen op termijn en misschien nu ook al in vergelijking met landen buiten de EU. (Engeland dus straks ook . ) Is het niet tijd om daar mogelijkheden te bieden als problemen oplosbaar worden door gebruik van GMO rassen in land en tuinbouw.
Paul 1 Maart 2017
De laatste jaren zijn er behoorlijk wat foute interpretaties (beleid) geweest door overheid maar ook LTO. Beide kijken naar elkaar zo van wie doet de eerste zet. Vraag is dan wie is nu de waakhond van de sector?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden