Focus op speciale gewassen

Middelenproducent Proagro in handen van Belchim

7 April 2017 - Niels van der Boom

De Belgische middelenproducent Belchim Crop Protection neemt het Duitse Proagro GmbH over. Dat maakt het bedrijf uit Londerzeel vandaag, 7 april, bekend. Proagro is gevestigd in Abenberg, onder Neurenberg. Het is Belchim vooral te doen om de specialistische kennis die de Duitsers in huis hebben op het gebied van gewasbescherming in fruitsoorten als aardbeien, appels en kersen.

Belchim neemt alle aandelen van het bedrijf, dat sinds vijftien jaar in Duitsland actief is, over. Naast de thuismarkt verkoopt Proagro gewasbeschermingsmiddelen in Italië, Oostenrijk en Polen. Belchim gaat het productpakket van Proagro samenvoegen met hun eigen gamma. Aanvullingen op het leveringspakket zitten vooral bij middelen voor groentes, fruit en de hovenierssector.

Belchim wil groeien op het gebied van specialistische teelten

Marktaandeel uitbreiden
De Belgen investeren in het bedrijf om hun marktaandeel uit te breiden, met name op het gebied van specialistische teelten. Volgens Belchim-CEO Dirk Putteman profiteert Proagro van de overname doordat meer op innovatie wordt ingestoken na de overname. Voor middelenfabrikanten betekent dat vandaag de dag onderzoek naar zowel chemische als biologische middelen. De eigen vestiging van Belchim, in Burgdorf, Nedersaksen, blijft los opereren van de vestiging in Abenberg.

Japans bedrijf neemt minderheidsbelang in Belchim
Half februari nam het Japanse bedrijf Mitsui Chemicals Agro een minderheidsbelang in Belchim. Daarvoor nam het 10 procent van de aandelen over van oprichter Dirk Putteman. De Japanse middelenproducent gebruikt Belchim om zijn middelen in Europa te introduceren. Het Belgische bedrijf behaalde in 2016 een omzet van 460 miljoen euro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Gewasbescherming

Hoge prijzen compenseren kleinere volumes middelen

Nieuws Politiek

Brussel trekt omstreden wet halvering middelen in

Analyse Gewasbescherming

Chemiereuzen verkopen minder middelen

Nieuws Gewasbescherming

Spuitdrones: de EU ziet ze vliegen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden