Bij eigen klanten

Rabobank voorziet weinig fipronilschade

17 Augustus 2017 - Wouter Baan

De resultaten van de Rabobank krijgen geen knauw door de fipronil-affaire. Dit zei Wiebe Draijer, CEO Rabobank, donderdagochtend 17 augustus op BNR Nieuwsradio.

Circa 80% van de krap 1.000 leghenbedrijven zijn gefinancierd door de Rabobank. Volgens Draijer worden de getroffen bedrijven geholpen door hun geldverstrekker door liquiditeitssteun te geven. "Een groot aantal pluimveebedrijven is getroffen door de fipronil-affaire, maar het aantal bedrijven wat daadwerkelijk in de problemen is gekomen, of gaat komen, is heel beperkt", stelt Draijer.

Schade valt nog niet te voorspellen

Weinig schade voor Rabobank
Hoe groot de schade voor de pluimveesector wordt, durft Draijer niet te voorspellen. Wel zal de schade voor de Rabobank niet groot zijn, omdat veel pluimveebedrijven financiële buffers achter de hand hebben.

Verder zei Draijer dat de Rabobank er alles aan doet om de affaire zo snel mogelijk op te lossen, zodat reputatie van het Nederlandse ei geen blijvende schade oploopt. Daarbij is snelle duidelijkheid van de overheid geboden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Interview Alex Datema

Zonder duurzaamheid geen financiering bij Rabobank

BB TV Daniëlle Duijndam

Stijging melkprijs neemt margedruk niet direct weg

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden