Compensatie van €20 miljoen

LTO adviseert akkoord te gaan met vergoeding Esso

19 September 2017 - Clarisse van der Woude

ExxonMobile betaalt ongeveer €20 miljoen uit aan de boeren en tuinders die getroffen zijn door de Esso-brand. LTO vindt de regeling coulant en correct en adviseert hen dan ook hiermee akkoord te gaan.

Volgens Jan Varenkamp, voorzitter van de LTO Noord afdeling Voorne-Putten, biedt de overeenkomst een oplossing voor het grootste deel van de geleden schade. "ExxonMobile heeft gedaan wat ze hadden beloofd. Dat waardeer ik ten zeerste. De individuele boeren moeten de details nog doorspreken en hun handtekening zetten. Maar ik adviseer, en verwacht, dat zij akkoord gaan, want ik heb nog geen andere geluiden gehoord. De schadeafwikkeling is gewoon snel en netjes afgehandeld." 

20

miljoen

euro bedraagt de totale compensatie aan boeren en tuinders

Belofte ingelost
Ook Esso is tevreden. Zij heeft een logistiek bedrijf ingeschakeld dat alle betroffen gewassen afvoert. Een deel van de oogst wordt vergist tot bio-energie en warmte, en een ander deel wordt verwerkt tot compost voor de landbouw. 

"Wij hebben met LTO Noord een goede oplossing gevonden om de schade voor de boeren in het gebied af te handelen. Zij hebben een seizoen lang hard aan deze oogst gewerkt. Met deze regeling lossen wij onze belofte aan hen in dat we de geleden schade snel en adequaat zouden compenseren," zo meldt Harro van de Rhee, directeur van de ExxonMobil raffinaderij in Rotterdam. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden