Gesponsord: accon■avm

Fosfaatreductieplan 2017 – periode 4

13 Oktober 2017

Inmiddels is periode 4 van het fosfaatreductieplan aangebroken. De maand oktober vormt weer de basis voor de heffing en/of bonus. Omdat er vooralsnog voldoende reductie is gerealiseerd, blijft het kortingspercentage over deze periode gehandhaafd op 12%.

Nog steeds worden veel veehouders verrast door een heffing. In veel gevallen heeft dit te maken met het jongveegetal. In onze whitepaper (Fosfaatreductieplan 2017 – periode 3) wordt de methodiek van het jongveegetal nader uitgelegd. Vraag de whitepaper kosteloos aan.

Lichte toets
Diverse bedrijven hebben een kort geding aangespannen tegen de overheid of op een andere manier bezwaar gemaakt tegen het reductieplan. Het resultaat hiervan is dat bedrijven die voldoen aan de voorwaarden, de zogenaamde lichte toets, vrijgesteld zijn van het fosfaatreductieplan.

Lees verder op de website van acconâ– avm

Contact
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft aangegeven dat zij op 30 september 2017 de beschikkingen over periode 3 gaan versturen. Bent u het niet eens met deze beschikking, dan kunt u binnen zes weken na dagtekening een bezwaar indienen. Onze juristen begeleiden u graag hierbij. Maak hiervoor gebruik van ons adviesformulier.

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden over onderwerpen die u als agrarisch ondernemer aangaan? Meld u dan aan voor de nieuwsbrieven van acconâ– avm adviseurs en accountants via het aanmeldformulier. Volg ons daarnaast ook op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte!

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden