Gesponsord: Bayer

STORL ondersteunt bij afvoer van restanten

23 Oktober 2017

De Stichting Opruiming Restanten Landbouwbestrijdingsmiddelen (STORL) maakt het mogelijk dat telers en loonwerkers restanten van gewasbeschermingsmiddelen en lege verpakkingen met STORL-KGA logo kosteloos kunnen inleveren bij de afvaldepots van gemeenten.

De gemeenten worden hiervoor vergoed door de gewasbeschermingsbedrijven. Nieuw is dat nu ook georganiseerde inzamelacties op financiële steun kunnen rekenen. 

Verstrekken van vergoedingen aan de gemeenten

Stimuleren van verantwoorde afvoer
De doelstelling is het stimuleren van een verantwoorde afvoer van de restanten en lege verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen. Dit gebeurt onder meer door het verstrekken van vergoedingen aan gemeenten die dit materiaal via hun milieustraat of KCA-depot innemen. Het gaat hierbij om lege verpakkingen met het STORL-logo Klein Gevaarlijk Afval en om restanten van gewasbeschermingsmiddelen afkomstig van boeren, tuinders en loonwerkers. 

Inzamelingsactie
Onlangs heeft de STORL de mogelijkheid geïntroduceerd om voor inzamelingsacties een vergoeding te ontvangen. Dit gaat om inzamelingsacties van lege verpakkingen en restanten die door een LTO-organisatie of CDG-gecertificeerde distributeur samen met een afvalinzamelaar worden georganiseerd. Bijvoorbeeld tijdens een open dag. 

Er gelden wel voorwaarden om voor de vergoeding in aanmerking te komen. Deze staan vermeld op de website van de STORL, waar ook het aanmeldingsformulier is te vinden.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden