Inside: Granen & Grondstof

Europese markt voor korrelmaïs wankelt

19 Oktober 2017 - Clarisse van der Woude

De prijsontwikkeling van korrelmaïs aan de beurs van Parijs ziet er niet best uit. Maandag 16 oktober dook het november 2017 contract onder de €150. Welke gevolgen heeft dat?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De koers zakte maandag 16 oktober naar een nieuw dieptepunt: €146,75. Een dag later krabbelde de notering met €2 op, maar woensdag 18 oktober ging er weer €1 verloren. De laatste keer dat maïs onder de €150 stond, was begin augustus.

De concurrentie uit de Zwarte Zeeregio wordt gevoeld

Hoge productie
De oogst in Frankrijk verloopt redelijk. De wereldwijde opbrengsten zijn goed, waardoor de productie naar schatting boven de 13 miljoen ton gaat uitkomen. De Europese maïsmarkt is dun en de concurrentie vanuit Zwarte Zeegrondstoffen wordt gevoeld.

Export stelt teleur
De lagere maïsprijzen in de Verenigde Staten worden deels veroorzaakt door teleurstellende exportcijfers. De oogst is voor zo’n 30% afgerond; dat is minder dan het 5-jarig gemiddelde van 47%. De weersomstandigheden zijn wel gunstig voor de oogstwerkzaamheden. 

Maïs kreeg woensdag 18 oktober wel wat steun van ethanol. China toont meer interesse in ethanol, nu de politiek heeft uitgesproken de broeikasgasuitstoot te willen verminderen.De laatste keer dat maïs onder de €150 sloot, was in week 32.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden