Subsidie van €2 miljoen

Ook Noord-Holland ondersteunt innovaties

20 Oktober 2017 - Bart-Jan van Zandwijk

De provincie Noord-Holland stelt €2 miljoen beschikbaar voor innovaties in de landbouw. Dat heeft de provincie op donderdag 19 oktober bekend gemaakt.

"Met deze subsidie moeten Noord-Hollandse landbouwondernemers hun voorsprong behouden op het gebied van innovaties die zorgen voor minder emissies en minder gebruik van grondstoffen", aldus Jaap Bond, landbouwgedeputeerde van de provincie Noord-Holland.

Subsidie voor het ontwikkelen en testen van innovaties

Toekomstbestendige landbouw
Van al het oppervlak in Noord-Holland is 61% bestemd voor de landbouw. De subsidie moet zorgen voor een toekomstbestendige landbouw. Boeren met vernieuwende ideeën kunnen subsidie krijgen voor het ontwikkelen, testen en praktijkrijp maken van innovaties die bijdragen aan een beter milieu, volks- en diergezondheid, klimaatbestendigheid, landschappelijke kwaliteit en/of biodiversiteit.

Voorbeelden zijn bijvoorbeeld technieken die zorgen voor energiebesparing, minder bodemdaling in veenweidegebieden en/of minder gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Subsidie aanvragen
De subsidie kan worden aangevraagd door samenwerkingsverbanden. Een aanvraag kan worden ingediend van 30 oktober 2017 tot en met 31 januari 2018 via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Eerder lieten ook de provincies Utrecht en Zuid-Holland al weten dat ze subsidies beschikbaar stelde voor landbouwinnovaties.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden