Ook minder pluimveevlees

Chinese import: minder varkensvlees, meer rundvlees

2 November 2017 - Wouter Baan

China importeert in 2017 fors meer rundvlees dan vorig jaar. Daartegenover staat dat het land minder grote volumes aan varkens- en pluimveevlees invoert. Dit blijkt uit Chinese statistieken.

De Chinese import van rundvlees is in de eerste 9 maanden van dit jaar met 14,7% toegenomen tot ruim 500.000 ton. Alleen al in september noteerde de import een plus van 23,5% tot 47.140 ton. De onderliggende waarde van de import bedraagt tot en met september zo’n $2,2 miljard. Uruguay, Brazilië, Argentinië en Nieuw-Zeeland zijn de 4 belangrijkste leveranciers.

Forse daling varkens- en pluimveevlees
Tegenover meer rundvlees staat minder varkensvlees. In de eerste 3 kwartalen van dit jaar importeerde China, naar eigen zeggen, 920.508 ton varkensvlees. De onderliggende waarde hiervan bedroeg $1,7 miljard. Ten opzichte van dezelfde periode in 2016 is het volume met 28% gekrompen. De daling is deels te verklaren aan de groeiende productie van varkensvlees in China. Die nam in de eerste 9 maanden met 0,7% toe tot  37,2 miljoen ton.

Ook het geïmporteerde pluimveevlees neemt een duikvlucht. In de eerste 9 maanden van dit jaar kromp het volume met 23,4% tot 329.657 ton. 

Tijdens het Nationaal Economisch Landbouw Congres, georganiseerd door Boerenbusiness, spreekt Robert Hoste (WUR) over hoe de Chinese import van varkensvlees zich ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden