Meer marktbeweging

Certificaatkoers HZPC nog niet aan plafond

3 November 2017 - Clarisse van der Woude - 1 reactie

De certificaatkoers van HZPC Holding bv heeft het plafond nog steeds niet gevonden. Bij een koers van €182,20 komt de totale beurswaarde voor het derde boekjaar op rij ruim boven de €100 miljoen uit.

Na de halfjaarlijkse beursdag van november pakte het certificaat van HZPC weer de maximale winst, met een waardestijging van 10%. Dat brengt de beurswaarde op een nieuw record van €142,8 miljoen. De certificaatkoers is sinds mei 2010 15 keer met de maximale 10% gestegen en 1 keer met ruim 9%.

Vraag en aanbod komen dichter bij elkaar

Handel verdubbeld
Op de afgelopen beursdag zijn 11.000 certificaten verhandeld, wat 1,5% van het totaalaantal van 783.725 uitstaande certificaten is. Dat aantal is verdubbeld ten opzichte van de afgelopen 2 jaar en wat tijdens de vorige 4 beursdagen gebruikelijk was.

Gerard Backx, CEO HZPC: "De herhaaldelijke stijging naar weer een hoogterecord, laat zien dat onze investeerders hun vertrouwen behouden in HZPC en in onze bedrijfsstrategie. Opvallend is de verdubbeling van de handel in certificaten, wat wil zeggen dat de markt meer in beweging is. Hierdoor lijken vraag en aanbod dichter bij elkaar te komen."

De eerstvolgende beursdag vindt plaats op 11 mei 2018. Het dividend over 2017/2018 wordt in de aandeelhoudersvergadering van oktober 2018 vastgesteld. Sinds het ontstaan van HZPC in 1999 is ieder jaar dividend uitgekeerd.De certificaatkoers van HZPC laat een flinke stijging zien over de jaren heen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Kees 6 November 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/ondernemen/agribusiness/artikel/10876434/certificaatkoers-hzpc-nog-niet-aan-plafond][/url]
En pootgoed kan niet wat goedkoper of uitbrtalingsprijs hoger
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Aardappelen

HZPC presenteert 35% hogere pootgoedprijs

Analyse Aardappelen

Pootgoedcrisis naar een kookpunt

Nieuws Aardappelen

Agrico breidt areaal uit door overname TPC

Nieuws Aardappelen

HZPC ziet omzet niet stijgen maar pootgoedvolume wel

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden