Resistentie neemt toe

WHO: 'Stop met preventieve antibiotica'

8 November 2017 - Wouter Baan

De wereldvoedselorganisatie (WHO) vindt dat veehouders moeten stoppen met antibiotica bij gezonde dieren. Antibiotica mag alleen gebruikt worden wanneer dieren echte ziek zijn, anders neemt de kans op resistentie te snel toe.

De WHO laat weten dat antibiotica steeds minder goed werkt, omdat bacteriën in de loop der tijd resistent zijn geworden. De menselijke gezondheid komt hiermee in gevaar.

Ziekte-insleep verminderen
In bepaalde landen wordt antibiotica in de veehouderij ingezet als groeibevorderaar of om ziekte-insleep te verminderen. Volgens de WHO gaat in sommige landen 80% van de antibiotica naar de veehouderij.

Niet de norm in Nederland 
In Nederland is preventieve antibiotica niet meer de norm. In de Europese Unie (EU) is het sinds 2006 verboden om het toe te dienen als groeibevordering. Desondanks vallen er in de EU jaarlijks nog zo’n 25.000 doden door antibioticaresistentie. Dit getal kan volgens de WHO oplopen, wanneer de resistentie toeneemt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden