Frites, uien en vlees

Indonesië moet importsysteem afbreken

16 November 2017 - Clarisse van der Woude

Indonesië wordt door de Wereldhandelsorganisatie (WTO) teruggefloten om haar importbeleid. Amerikanen en Nieuw-Zeelanders verwachten dat zij hierdoor de export van frites, uien en vlees kunnen opschroeven.

Indonesië is een belangrijke markt voor Amerikaanse aardappelproducten. Vanwege het illegale importprogramma van het land, bedroeg de Amerikaanse diepvriesfrites-export naar Indonesië in 2016 slechts $18 miljoen. Vergeleken met de kleinere buurmarkt, Maleisië, dat dit soort handelsbelemmeringen niet voert, is dat nog niet de helft ($41 miljoen).

Stap voorwaarts naar een eerlijke en evenwichtige handel 

Afbraak importsysteem
Met de uitspraak denkt het National Potato Council dat er een belangrijke stap voorwaarts is gezet naar een eerlijke en evenwichtige handel met een van de belangrijkste handelspartners. 

De Amerikanen verwachten dat Indonesië haar importsysteem nu afbreekt en er daarmee meer aardappelen en aardappelproducten kunnen worden uitgevoerd. Bij rundvlees, pluimveevlees, bloemen en planten, uien en appels spelen ook soortgelijke zaken tussen de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Indonesië. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden