Data: 5 en 10 februari

Bietencampagne is in eindfase beland

1 Februari 2018 - Kimberly Bakker

De bietencampagne van Cosun is in de eindfase gearriveerd. De laatste aanvoer voor Dinteloord staat gepland op maandag 5 februari en voor Vierverlaten op zaterdag 10 februari. Dat meldt Cosun donderdag 1 februari.

De bietenkwaliteit bleef in de twintigste campagneweek gelijk aan de week ervoor. Het suikergehalte kwam uit op 16,2% en de winbaarheidsindex (WIN) op 90,6. Cosun verwacht dat de cijfers uiteindelijk uitkomen op 16,6% suiker en een WIN van 90,8.

15,5

ton

per hectare is de verwachte suikeropbrengst

Tevens wordt een gemiddelde wortelopbrengst van 93 ton per hectare verwacht en verwacht men dat de suikeropbrengst op 15,5 ton per hectare uitkomt.

Tarrapercentages
Het tarrapercentage kwam in campagneweek 20 uit op 13,9%. De verwachting is dat het gemiddelde percentage aan het einde van de bietencampagne uit gaat komen op 12,5%. Het hoogste percentage werd in campagneweek 20 in Noord-Holland (midden) behaald. Daar kwam het tarrapercentage uit op 21,6%. Ook in de regio Bommelerwaard/Betuwe werd een tarrapercentage van 20% bereikt. 

Momenteel noteren de regio's Groningen (BRD), Noord-Holland (midden) en Bommelerwaard/Betuwe de hoogste gemiddelde tarrapercentages. De percentages komen in deze eindfase uit op respectievelijk 18,8%, 17,4% en 16,9%.

Vorst in aantocht
In het persbericht laat Cosun weten dat de bietencampagne nog een koud staartje krijgt. Dit omdat er voor aankomende week vorst voorspeld is, waardoor de grondtemperatuur flink gaat dalen. Cosun waarschuwt telers ervoor om de bietenhopen tegen vorst te beschermen, omdat bieten met vorstaantasting niet geladen worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden