Inside: Granen & Grondstof

Belemmeringen voor graanexport Rusland

8 Maart 2018 - Anne Jan Doorn

De graanexport vanuit Rusland laat record na record zien, maar de faciliteiten in het land laten te wensen over. De havens, schepen en wegen kunnen de grote hoeveelheden graan namelijk niet aan.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De grote investeringen worden daarom gedaan door United Grain Company, het grootste handelsbedrijf voor graan in Rusland. De verwachting is echter dat het effect van de investeringen niet binnen 5 jaar merkbaar zal zijn.

Bestaande havens te klein
Vooral de capaciteit van de bestaande havens is ontoereikend. Er zijn slechts enkele havens in Rusland waar schepen terecht kunnen met een laadcapaciteit van meer dan 25.000 ton. Daarentegen zijn de grote projecten al wel begonnen. Zo is men bezig om in de grootste haven van Rusland (Taman) een graanterminal te bouwen.

Recordexport
Het exportrecord in de periode van 2016 tot en met 2017 (35,5 miljoen ton) wordt tussen 2017 en 2018 waarschijnlijk ruim verboken. Het Russische ministerie verwacht dat de oogst dit seizoen op minstens 45 miljoen ton uitkomt. Daarnaast zijn de verwachtingen dat de export vanuit Rusland de komende tijd alleen maar blijft groeien.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden