Door Frans-Duitse alliantie

Zadenbedrijf Strube overgenomen

4 April 2018 - Niels van der Boom

Het Franse bedrijf Deleplanque en de Duitse firma SUET Saat- und Erntetechnik hebben het Duitse familiebedrijf Strube overgenomen. Dat maakten de partijen woensdag 4 april bekend. Strube is vooral bekend van hun suikerbietenzaad, maar levert ook zaaizaden voor granen, zonnebloemen, erwten en suikermaïs.

Deleplanque heeft 60% van de aandelen in handen en Suet de overige 40%. De 3 bedrijven werkten al 10-tallen jaren nauw samen. De Strube-groep had in 2017 een omzet van €113 miljoen en heeft 350 medewerkers. Het vermarkt 250 verschillende rassen in 35 landen, via 15 eigen vestigingen en partners. Strube vermeerdert sinds 1877 zaaizaad.

113

miljoen

euro omzet had Strube in 2017

Nederlandse vestiging
Deleplanque vermeerderd de rassen die Strube ontwikkelt, waarna Suet voor de coatingen, zaadbehandeling en logistiek zorgt. Daarnaast is Deleplanque de exclusieve verkoper in Frankrijk van suikerbietenzaad van Strube. In Nederland heeft het Duitse bedrijf een eigen vestiging in Emmeloord (Flevoland).

Volgens Eric Verjux, CEO van Deleplanque, is de overname onderdeel van de strategie die gezamenlijk wordt uitgevouwen. De 3 bedrijven willen graag een belangrijke speler worden in de Europese zadenwereld van veredeling tot eindgebruiker. Christian Knolle, CEO van Suet, voegt toe dat de familiebedrijven hun marktaandeel in de bestaande markten en nieuwe landen gezamenlijk wil vergroten.

Investeerder
De overname wordt gefinancierd door bankleningen en het uitgeven van meer aandelen onder de aandeelhouders van Deleplanque. Dit zijn, naast de familie, werknemers en 1 investeerder: Unigrains. Deze investeringsmaatschappij specialiseert zich in de landbouw en agri-foodsector. Het management van Strube wordt geleid door Verjux en Knolle.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden