Nieuws Weer

Plaatselijk fikse regen, maar ook droogte

30 Mei 2018 - Anne Jan Doorn

Wederom heeft heftige regenval diverse percelen onder water gezet. In korte tijd viel er lokaal meer dan 70 millimeter. De meeste regen viel in het gebied rondom Nijmegen, maar ook Zuid-Holland, Flevoland en Groningen zijn getroffen.

In het gebied rond Nijmegen viel dinsdag 29 mei, volgens diverse weerkaarten, ruim 70 millimeter neerslag. In de Noord-Holland ging dit richting de 50 millimeter. Ook de provincie Flevoland is dit keer getroffen, daar viel op sommige plekken ruim 50 millimeter. Daarnaast werden er ook hevige hagelbuien gemeld.

Er waren echter ook plekken waar het opnieuw droog bleef, bijvoorbeeld in delen van Noord-Holland. En juist daar zouden boeren graag wat regen willen hebben. En ook woensdag 30 mei zal het warm zijn, en is er opnieuw kans op neerslag. Echter, de verwachting is dat dit niet zo extreem zal zijn als 1 dag eerder.

Droogte in Duitsland
In Duitsland viel de afgelopen periode ook veel regen. Zo viel in de deelstaat Rheinland-Pfalz een overvloed aan regen en hagel, terwijl het water in Nedersaksen schaars begint te worden. Daar deed de Landbouwkamer Nedersaksen een oproep om voorzichtig om te gaan met het water. Dit omdat de landbouwopbrengsten anders in gevaar kunnen komen.

Boerenbusiness gaat vrijdag 1 juni van start met de Boerenbusiness Gewastour. Op die pagina kan live worden meegekeken met het effect van de neerslag op diverse aardappelpercelen met Innovator.De percelen van de Boerenbusiness Gewastour werden 29 mei gespaard. - Bron: Sencrop

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden