Nieuws Rusland

Poetin verlengt importverbod tot eind 2019

13 Juli 2018 - Kimberly Bakker - 4 reacties

De Russische president Vladimir Poetin heeft het importverbod op landbouwproducten uit Westerse landen verlengd tot 31 december 2019. Dat meldt De Standaard.

De Europese Unie (EU) kondigde 9 juli al aan de economische santies tegen Rusland met 6 maanden te verlegen. Het is de reden dat Poetin een aantal dagen later heeft besloten om de diverse sacties, die als sinds 2014 actief zijn, te verlengen tot eind 2019.

Oude sancties
De Europese sancties omvatten onder meer economische maatregelen, maar ook diverse individuele restricties voor de Krim. Deze sancties werden in maart 2014 al opgelegd, wegens de burgeroorlog in Oekraïne. De annexatie van de Krim gooide vervolgens olie op het vuur.

In datzelfde jaar kwam Poetin dan ook met tegenmaatregelen. De regering besloot namelijk om economische maatregelen op te leggen tegen de EU, de Verenigde Staten, Noorwegen, Australië en Canada. Volgens Poetin was dat toentertijd om de veiligheid van Rusland te garanderen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
jannie 14 Juli 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10879267/poetin-verlengt-importverbod-tot-eind-2019][/url]
Met sancties straft men het volk, niet de regeringen
janny 14 Juli 2018
Amerika zal blij zijn met deze beslissing
janny 14 Juli 2018
Amerika zal blij zijn met deze beslissing
Abonnee
Jonny 15 Juli 2018
Ik denk dat straffen van eigen volk valt wel een beetje mee, Poetin leert zijn land om zelfvoorzienend te worden en dat is een goed streven.
Maar de landbouw in de landen die geboycot worden zoals Nederland betalen de prijs van onze boycot naar Rusland. Daar moet je Poetin niet direct op aankijken, maar onze eigen machthebbers die niks os weinig met landbouw hebben. Ook een VVD geeft niet veel om landbouw in Nederland.
Je moet Poetin wel indirect de schuld geven, omdat annexatie en neerhalen van MH 17 niet kan.
De landbouw hier betaalt indirect een hoge prijs, maar we kunnen niet aangeven hoeveel. Als onze regering ballen had, kwam er per direct een stop op export van pootgoed en expertise daarvan en stelt ze de landbouwsector voor deze stop schadeloos. Dan hebben we een goede regering. Wat nu gebeurd is landbouw laten opdraaien voor hun stokpaardje MH 17. Dat kan wel, maar dan ook hier schadevergoeding aan de sectoren betalen die er onder leiden.
Kjol 15 Juli 2018
Helemaal mee eens!
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden