Aantal koeien gelijk

Melkproductie Verenigde Staten blijft stijgen

22 December 2010 - Redactie Boerenbusiness
Melkveehouders in de Verenigde Staten hebben in november 3,1 procent meer gemolken dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit komt onder meer door een gemiddeld hogere productie per koe. De zuivelsector in de VS komt uit het diepe dal van de lage melkprijs vorig jaar. Zo is de melkveestapel sinds eind vorig jaar ook weer gegroeid.
De melkproductie in de 23 belangrijkste zuivelstaten van de VS is in november op totaal ruim 6,5 miljard kilo uitgekomen. Dit is weliswaar 2,7 procent minder dan in oktober, maar nog altijd veel hoger dan november 2009. De melkproductie van oktober was 3,3 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).

De productie per koe in de 23 belangrijkste zuivelstaten komt in november uit op gemiddeld ruim 781 kg in november, ruim 2,4 procent meer dan in november 2009. De melkveestapel in deze staten van de VS kwam vorige maand uit op 8,37 miljoen dieren. Dit zijn er 57.000 meer dan vorig jaar, wat aangeeft dat melkveehouders weer vertrouwen krijgen in de zuivelmarkt, maar een gelijk aantal dan in oktober. De melkveestapel is dus niet verder gegroeid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden