Droogte en regen dubbele sof

Inkomen Britse boeren daalt met 1,6 miljoen

3 Januari 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Na recordhoeveelheden regen in het eigen land door en sterk gestegen voerkosten door droogte op andere continenten, sluiten Britse boeren 2012 af met een financiële strop van 1,6 miljoen euro. Dit zegt de Engelse Land- en Tuinbouworganisatie (NFU), zo meldt Black Sea Grain.

De NFU zegt dat droogte in de voornaamste, graanproducerende regio’s in de wereld ervoor heeft gezorgd dat de voerprijzen in 2012 de pan uitrezen. In Engeland kreeg de productie klappen door de hevige regenval in de zomer en herfst. Ook in de winter is het weer tot nu toe niet veel beter geweest.

Uit gegevens van het Britse departement voor Klimaat, Voedsel en Agrarische Zaken (Defra) blijkt dat het inkomen van de agrarische sector in Engeland in 2011 6,9 miljard bedroeg. Dit is 24 procent meer dan het inkomen van 2010. Voor 2012 verwacht de NFU echter een sterke daling. Alleen al de tarweproductie is met 14,6 procent gedaald naar het laagste niveau in meer dan 20 jaar.

Omdat andere regio’s, zoals Rusland, Amerika en de landen rond de Zwarte Zee werden geteisterd door droogte, zijn de graanprijzen sterk gestegen. Dit zorgt voor een dubbele strop voor veehouders. De NFU schat dat het totale, financiële verlies over 2012 uitkomt op 1,6 miljoen euro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Ies Bos 3 Januari 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10817930/Inkomen-Britse-boeren-daalt-met-1-6-miljoen]Inkomen Britse boeren daalt met 1 6 miljoen[/url]
Dit bericht is verschrikkelijk slecht vertaald,

1.3 bn Pound is 1.3miljard pond.

Is een ietsie pietsie meer dan 1.3 miljoen pound
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden