Texas blijft achter

Regen en zon verbeteren graankwaliteit VS

12 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness

In grote delen van de Verenigde Staten zorgt de regenval ervoor dat de kwaliteit van het wintertarwe is verbetert, dat meldt Agrimoney. Het vocht in combinatie met hogere temperaturen maken dat de gewassen aan een groeispurt zijn begonnen. Alleen in Texas wil het weer niet meewerken en zuchten de gewassen onder de droge omstandigheden. Dat blijkt uit een rondgang langs de percelen door het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).

In Oklahoma is het percentage wintertarwe met het stempel goede- tot zeer goede kwaliteit met vier punten gestegen en kwam uit op 20%. Met name in het oosten van de staat is veel regen gevallen, het westen kreeg vocht in de vorm van smeltwater.

Ook in de staat Kansas verbeterde de graankwaliteit als gevolg van neerslag. Hier kleuren de velden helemaal groen en steeg het percentage graan van goede tot zeer goede kwaliteit met drie punten naar 27 procent, de beste score van dt jaar.

Uitzondering op het positieve nieuws is de staat Texas, hier bleef de regen uit en hebben de gewassen nog steeds te maken met zeer droge omstandigheden. Het percentage wintertarwe van goede tot zeer goede kwaliteit bleef dan ook op een magere 18 procent hangen. Daarbij droogt een stevige wind de percelen flink uit.

 

 
 
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden