Deutsche Bank geeft toe

Stichting waakt over afloop Deutsche Bank

7 Mei 2013 - Redactie Boerenbusiness

Vanwege de ongerustheid over een goede afloop van de koerswijziging van de Deutsche Bank overwegen de agrarische vakbonden om een stichting voor gedupeerde ondernemers in het leven te roepen. De stichting kan optreden als belangenbehartiger voor alle gedupeerde ondernemers, ook niet-leden. 

Daarnaast kan de stichting als ‘waakhond’ fungeren voor de gevallen waarin de Deutsche Bank haar toezeggingen niet nakomt en kan hierover de minister informeren. Het plan kwam naar voren tijdens een debat in de Tweede Kamer eind april. Dat meldt de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), die mede namens de andere agrarische vakbonden NAV, NPV en NVV zich met het probleem bezig houdt, op haar website. 

Verder bleek tijdens het debat dat alle partijen bepaald niet gelukkig zijn met de beleidswijziging van de bank en er bezorgdheid bestaat over de gevolgen voor de getroffen ondernemers. Verschillende partijen wezen erop dat de Deutsche Bank nog maar drie jaar geleden onder druk van ‘Brussel’ de klanten voor een ‘appel en een ei’ hadden verworven en nu de krenten uit de pap wil halen en de rest eenvoudigweg dumpt. 

Verschillende volksvertegenwoordigers waren van mening dat van de ondernemers niet gevergd kan worden dat zij een boete bij vertrek moeten betalen. Zij pleitten ervoor dat de Deutsche Bank de kosten voor de nieuwe financiering zoals afsluitkosten, taxatiekosten, hypotheekakte, etcetera moet vergoeden. De minister kon of wilde niet zover in dit standpunt meegaan, maar heeft de bank inmiddels tot toezeggingen gedwongen. Zo worden lage boetes kwijtgescholden. Bij een te hoge boete wordt de financiering op marktconforme voorwaarden voortgezet en de Deutsche Bank moet op korte termijn elke ondernemer een passende en redelijke oplossing bieden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden