Groei buiten Europa

Nordzucker plant grootste investering in bestaan

30 September 2013 - Redactie Boerenbusiness

De Duitse suikerproducent Nordzucker AG heeft haar grootste investeringsprogramma in haar 175-jarige bestaan op de planning staan. Daarbij hoort ook een uitbreiding op de internationale markten. Dat melden agrarische Duitse media. 

Het suikerconcern zegt erg tevreden te zijn met haar 13 locaties in Duitsland. Ook de afschaffing van het suikerquotum in 2017 legt hen geen strobreed in de weg. ‘Integendeel’, liet CEO Hartwig Fuchs afgelopen week weten. ‘We zullen meer in onze fabrieken investeren dan ooit.’ Details over de omvang van de geplande investeringen, kan hij nog niet geven voordat de raad over het totale plan heeft beslist. 

Fuchs sloot niet uit dat Nordzucker ook in de productie van isoglucose zal investeren. Voor de productie van suikervervangers ziet hij de beste mogelijkheden in maïs in Centraal- en Zuid-Europa .

Omdat Europa onvoldoende groeimogelijkheden heeft, is Nordzucker wereldwijd op zoek naar aantrekkelijke markten. Hierbij kijkt de suikerproducent vooral naar Afrika en Azië, maar zij hebben ook al de mogelijkheden in Rusland, Brazilië en Oekraïne verkent. Belangrijk hierbij is een geschikte toekomstige partner of overnamekandidaat.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden