UAV beschermt combine

Ook Claas wil zich op drone markt begeven

19 December 2013 - Redactie Boerenbusiness

Hopelijk bent u nog niet drone-moe. Aankomend jaar gaan we er namelijk nog veel meer van horen. Zo zegt nu ook Claas-baas Theo Freye bezig te zijn met het ontwikkelen van een Claas drone. Deze kan samenwerken met de maaidorser of plantgegevens verzamelen.

"Claas werkt samen met universiteiten om een drone te ontwikkelen die in onze branch toepasbaar is", directeur Theo Freye van Claas tegen het Duitse Handelsblatt. "Deze drone is uitgerust met een infrarood camera om bijvoorbeeld wild in het veld te ontdekken. De drone vliegt voor de combine uit en zodra hij wild of een ander voorwerp in het graan ziet geeft hij de chauffeur een waarschuwing. Ook kan een UAV worden gebruikt om gewassen te analyseren en deze data te gebruiken voor het gewas."

Claas is ook een van de partners die meewerkt aan het concept 365 Farmnet, waar we al eerder over schreven. Freye: "Een jonge boer werkt momenteel wel met 5 tot 10 softwarepakketten op zijn bedrijf. Met 365 Farmnet kan dit allemaal worden gecentraliseerd in één programma. Denk hierbij aan de besturing van de maaidorser tot aan het geven van bemestingsadviezen."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden