Nestlé en Lactalis in beeld

Brasil Foods overweegt zuiveldivisie te verkopen

6 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

Een frisse wind zorgt er mogelijk voor dat Brasil Foods (BRF) het onderdeel zuivel gedeeltelijk van de hand gaat doen. De divisie vertegenwoordigt 10 procent van de omzet van de Braziliaanse voedingsreus. BRF kijkt voor kopers naar Lactalis en Nestlé.

Het Braziliaanse voedingsbedrijf Brasil Foods SA (BRF) is, volgens de Wall street Journal, bezig met de selectie van een aantal grote internationale spelers in de zuivelindustrie om ze hun melkdivisie aan te bieden.

Onder de bedrijven vallen de Franse Lactalis Group, Swiss food company, Nestlé en Sigma Alimentos, het voedingsonderdeel van de Mexicaanse Alfa groep. Bij wederhoor ontkende Alfa dit, terwijl Nestlé en Lactalis niet beschikbaar waren voor commentaar.

Zuivel vertegenwoordigt 10 procent van de omzet van Brasil Foods. In de drie maanden tot eind september lag de omzet op 2,38 miljard euro. In een verklaring laat het bedrijf weten bezig zijn met een studie naar strategische stappen voor de zuiveldivisie. Hieronder valt ook een samenwerking en zelfs een gedeeltelijke verkoop.

BRF is een van de grootste voedselproducenten in Brazilië en de grootste pluimvee-exporteur ter wereld. Een verklaring voor de mogelijke verkoop van de afdeling wordt niet gegeven.

"Het bedrijf heeft geen enkele aanleiding gegeven om aan te nemen dat ze van plan waren het zuivelonderdeel te verkopen", zegt Sandra Peres, analist bij het Braziliaanse aandelenkantoor Coinvalores. Zij denkt dat een recente verandering van het management verantwoordelijk is voor de nieuwe koers.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Boerenprotest

Frans boerenprotest lokt debat uit over prijzen

Nieuws melk

Franse 'camembert-oorlog' duurt voort

Nieuws Melk

Melkveehouders en Lactalis twisten over melkprijs

Nieuws Melk

Italiaanse boeren klagen praktijken Lactalis aan

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden