Lokale partijen profiteren

Boeren keren VVD massaal de rug toe

11 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness - 17 reacties

De VVD kon altijd rekenen op veel steun van boeren, maar tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen gaat dit anders zijn. Uit een enquête van AgriDirect blijkt dat boeren de VVD massaal de rug toekeren.

Voor de enquête sprak AgriDirect 700 land- en tuinbouwers. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 17,3 procent op de VVD gaat stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. In 2010 stemde nog 25 procent van de boeren op de VVD.

Vooral het CDA profiteert hiervan. De christendemocraten raakten tijdens de landelijke verkiezingen van 2012 nog een groot deel van de agrarische achterban kwijt. De verwachting is dat tijdens de aankomende verkiezingen ongeveer 42,9 procent van de boeren op het CDA gaat stemmen. Twee jaar geleden was dit 41.6 procent.

Ook lokale partijen en de PVV kunnen op veel steun van de agrarische sector rekenen. AgriDirect verwacht dat 13,7 procent van de boeren op een lokale partij gaat stemmen, tegen 10,5 procent in 2010. 3,1 procent van de boeren zegt op de PVV te gaan stemmen, in 2010 stemde 1,5 procent van de boeren op de PVV. De SGP kan dit jaar ook rekenen op meer stemmen. Waar in 2010 nog 9,8 procent stemde op de SGP, mag de SGP dit jaar rekenen op 11,3 procent van de stemmen.

Denk u er ook zo over? Geef uw mening en reageer onder dit artikel.

VVD verliest terrein onder land- en tuinbouwers_grafiek1.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

CDANVVVVD
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
17 reacties
Ad Merks 11 Maart 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10846011/Boeren-keren-VVD-massaal-de-rug-toe]Boeren keren VVD massaal de rug toe[/url]
Positief voor het CDA in nieuwe fusiegemeente Krimpenerwaard!!
Verkiezingen daar zijn helaas pas op woensdag 19 november, vanwege herindeling met K5-gemeentes in Groene Hart.
Arie 11 Maart 2014
Je kan landelijke politiek niet met lokale politiek vergelijken. Ligt er maar net aan welke persoon je binnen een gemeente treft die met gedachten rond loopt die jou passen. Hier in Rotterdam loopt een VVDer rond die met beide benen op de grond staat. Landelijk heb ik Elbert Dijkgraaf van de SGP horen spreken die realistisch en praktisch in de politiek staat. Geld hetzelfde met een dealer, als de service goed is of de contacten met de vertegenwoordiger ga je met ze in zee en anders zoek je een ander die je wel ligt.
Ard Kroon 11 Maart 2014
Aangezien de vvd een van de belangrijkste instrumenten voor het behoud van de voorsprong van de nederlandse landbouw ( de produktenschappen met in het verlengde hiervan de ppo's) onderuit heeft gehaald is het niet meer dan logisch dat we ze hiervoor "bedanken".
Ch. Maes 11 Maart 2014
Bij de landelijke verkiezingen waren ze tegen het ontpolderen van de Hedwigepolder en heb dus op die partij gestemd, maar nadien braken ze deze belofte. Dus nu even niet.
Oude Zeeuw 11 Maart 2014
De boeren hebben de VVD in het zadel geholpen nadat ze door het CDA afgeschreven waren. Wat hebben ze terug gekregen, zware lasten verhogingen (diesel). Verder gaat de VVD direkt met ontpolderen en verdere natuur aanleg mee, om de groenen het naar de zin te maken, zodat zij niet procederen tegen vergunningen industrie. En als beloning hebben de boeren een rooie op landbouw gekregen. Dus bedankt en nooit weer.
erik 11 Maart 2014
ik was al zo slim om er al nooit op te stemmen
De Boer 11 Maart 2014
Nu de rest van de bevolking nog !!
g.kuiper 11 Maart 2014
vvd wil de Europese landbouwsubsidies afschaffen ,zijn de boeren niet blij mee.
boertje 11 Maart 2014
Zodra ze het pluche ruiken laten ze allemaal hun beloftes varen Na 4 jaar een dik salaris en daarna wachtgeld houden ze zelf hun buikjes wel dik, m.a.w. het maakt geen een f..k uit waar je op stemt ze zijn allemaal even erg in Den Haag. De politici vervangen ze na 4 jaar maar de ambtenaren die het beleid uitvoeren blijven zitten, die zouden ze ook moeten vervangen.
Johan 11 Maart 2014
`borrelpraat
boer kees 12 Maart 2014
wat is er nog betrouwbaar? Wie komt ze beloftes nog waar!
lokale partij? 12 Maart 2014
Ja dat wil ik dan ook wel eens weten

Wie dan wel??

Als je niet gaat stemmen mag je niet klagen ook (wat voor een boer al moeilijk is)
schoenmakers1 12 Maart 2014
als je wel gaat stemmen ben je verantwoordelijk voor de fouten die degene maakt waar je op gestemd hebt
Johan 12 Maart 2014
boer kees schreef:
wat is er nog betrouwbaar? Wie komt ze beloftes nog waar!

In het politieke stelsel wat wij hebben in Nederland, komt niemand zijn beloftes na. We hebben hier geen twee partijenstelsel zoals in Engeland en USA.
Het enigste is, dat je een bepaalde richting op gaat, een meerderheid van een bepaalde kleur, links of rechts. Zo bezien maakt het wel degelijk wat uit, welke kleur de meerderheid heeft.
Johan 12 Maart 2014
Als de VVD samen met bijv. D66 en noem eens wat, de SGP, de meerderheid had, waren er meerdere beloftes nagekomen.
Ik moet er niet aan denken wat als de PVV het hier nog een keer voor het zeggen krijgt.
boer kees 12 Maart 2014
reactie op johan zijn zeg je:maar als links en rechts met elkaar samen moeten om een goed samenspel te kunnen cre-eren dan gaan alle eluzies naar zijn malle moer
EarlyPotato 12 Maart 2014
Het CDA- met Bleker aan het roer, was ons inziens niet goed genoeg. Ontpolderen heeft zijn voorganger Veerman eigenlijk al op z'n geweten. Een man die mij hoog aanzien genoot tot desbetreffend standpunt.

Dus we stemmen VVD.

Eerst krijgen we als beloning hierop bijna inkomensafhankelijke zorgverzekering toegewezen, en vervolgens een PVDA'er op het Ministerie van Economische Zaken.

De afschaffing van rode diesel is ook deels aan het ZLTO te verwijten is mijn mening.
Johan 13 Maart 2014
boer kees schreef:
reactie op johan zijn zeg je:maar als links en rechts met elkaar samen moeten om een goed samenspel te kunnen cre-eren dan gaan alle eluzies naar zijn malle moer
Ik moest dit spijkerschrift even ontcijferen, maar ik denk dat je me snapt. Links en rechts samen wordt een woud van compromissen, waarin alle idealen verwateren. Zowel de linkse als de rechtse. Dat is nu ook aan de hand, van alles net niks.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden