CDA tegen lastenverzwaring

Trekkerkenteken kan 1500 euro per boer kosten

17 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness - 22 reacties

Binnenkort worden kentekens op agrarische voertuigen verplicht, maar nu blijkt dat dat per bedrijf vele honderden euro’s gaat kosten. Dat gaat het CDA te ver. Kamerlid Sander de Rouwe zegt zich met hand en tand te verzetten tegen deze ‘volstrekt nutteloze lastenverzwaring’. 

Alle trekkers krijgen een kenteken zoals dat door de PvdA onlangs aan de Kamer is voorgesteld. Maar dat gebeurt wel op eigen kosten van de boer. En dat zint het CDA niet. De partij waarschuwde al eerder dat dit een forse lastenverzwaring voor boerenbedrijven zou betekenen. Kamerlid Sander de Rouwe: ‘De verkeersveiligheid wordt vooral bepaald door verstandige en kundige chauffeurs. Niet door een kenteken op een trekker. Het is wel een forse lastenverzwaring voor de agrarische sector. Naar nu blijft gaat de maatregel iedere boer tussen de 500 en 1500 euro kosten. De sector begint net op te krabbelen uit de crisis, en dan ligt de volgende mokerslag al klaar.’

Eerder was berekend dat er een gemiddelde last van 662,50 euro per betrokken bedrijf zou komen. nieuwe berekeningen vallen volgens het CDA echter fors hoger uit. ‘De kosten zijn minimaal 500 euro, maar kunnen oplopen tot 1550 euro per bedrijf. In totaal ging de raming eerder nog uit van 37 miljoen euro, dat blijkt nu op te kunnen lopen tot 90 miljoen. Een flinke melkkoe voor het kabinet dus.’ 

Het CDA wijst erop dat het merendeel van de landbouwvoertuigen van boeren slechts sporadisch op openbare weg komt. ‘Die rijden van de stal naar het weiland en verlaten het erf niet. Zij vormen daarmee slechts een gering risico voor de verkeersveiligheid. Kentekening van deze voertuigen brengt echter wel kosten met zich mee en is opnieuw - na de afschaffing van rode diesel, verhoging van BTW en assurantiebelasting, en diverse andere heffingen - een lastenverzwaring voor de agrarische sector.’ 

Ook begrijpt het CDA dat de boeren de garantie willen dat landbouwvoertuigen straks niet automatisch te maken krijgen met aanvullende belastingen of heffingen. De Rouwe: ‘Ik zal mij met hand en tand verzetten tegen deze volstrekt nutteloze lastenverzwaring. De VVD stemde eerder ook tegen dit landbouwkenteken, wellicht zijn ze nog te overtuigen.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
22 reacties
Ch. Maes 17 Maart 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10846512/Trekkerkenteken-kan-1500-euro-per-boer-kosten]Trekkerkenteken kan 1500 euro per boer kosten[/url]
Die lobby's van LTO stellen dus niks voor. Na de rode diesel, toeslagkorting en nu dit, blijft het doodstil uit die hoek. Wanneer komt er eens een harde actie.
boer n-h 17 Maart 2014
Ik zal zeggen ,als dit door gaat.
Roep ik alle boeren op om naar den haag te rijden met tractor, in frankrijk doen ze dat ook met resultaat.
het moet over zijn met de agrarische melkkoe voor Den haag
Westbrabander 17 Maart 2014
Het kan er ook nog wel bij, straks nog per trekker bijhouden of je niet te veel privé kilometers rijd, anders krijg je bijtelling.
Harry K 17 Maart 2014
Het lijkt wel alsof er weer verkiezingen aankomen...
Goedkoop om zo zieltjes te winnen.
Laten de heren zich druk gaan maken om eerlijke marktverhoudingen.
Bas 17 Maart 2014
Zet alle trekkers die sneller kunnen dan 40km op een kenteken en laat de rest gewoon zoals het is.Blijkt dit niet mogelijk dan gewoon alles laten zoals het is. deze kentekenplicht is overigens bedacht door cumela en de lto..
Jan Baars 17 Maart 2014
De zoveelste maatregel waarbij de politiek de aansluiting met de werkelijkheid mist.
In het bedrijfsleven bedenk je eerst wat, kijk daarna naar de haalbaarheid en reken je vervolgens de consequenties door alvorens het toe te passen.
misschien wel iets wat ze in politiek Den Haag ook eens kunnen proberen, voor hetzelfde geld blijkt het ook daar te werken.
koos 17 Maart 2014
Ch. Maes je moet niet lto schuld geven, die zijn steeds tegenstander geweest. Het is cumela die het continu gepromoot heeft. Worden de trekkers voor de boer te duur en dan kunnen de loonwerkers mooi het werk doen. Maar het heeft met de verkeers veiligheid nul komma nul te maken.
Arjan 17 Maart 2014
Let maar op, 1.000 euro per jaar voor een trekker uit 1986 die een paar uur per week aan een mestpomp of mestmixer zijn uurtjes bij elkaar staat te draaien... Te gek voor woorden dit!
Denk dat ik niks opgeef, staan toch niet geregistreerd? 'Die Linken' maken het steeds gekker. Hufters zijn het daar in Den Haag.
Han 17 Maart 2014
Verkiezingsstunt.
een lid 17 Maart 2014
prima idee van het kabinet er komen steeds minder boeren maar het areaal aan landbouwgrond blijft het zelfde de boeren die overblijven kopen of huren deze gronden met als gevolg dat er steeds meer landbouw verkeer op de weg komt en het materiaal ook zwaarder word dus iedereen die gebruikt maakt van de openbare weg moet daar belasting voor betalen dat gebeurt al zo lang in andere landen waarom ook niet hier alles wat op diezel rijd jaarlijks APK geld ook voor wat er nu op diezel rijd in nederland en de boeren op kosten jagen is complete onzin ze maken er ook gebruik van iedereen moet met deugdelijk materiaal rijden op de openbare weg
boer n-h 17 Maart 2014
even een reactie op een lid
laten we voor jou een uitzondering maken dat jij alleen betaalt, zou ik zeggen.
trekkerfan 17 Maart 2014
ben wel benieuwd hoe ze aan 1500 Euro komen voor een plaatje van een tientje.
Groot spookverhaal en bangmakerij, maar ja verkiezingstijd
Bas 17 Maart 2014
Wat moet dat moet .Maar dan ook voor iedereen. dus geen uitzonderingen voor oltimers hobbyboeren manegetrekkers sociale werkvoorziening.dus alles wat op een trekker lijkt.
Bas 17 Maart 2014
o ja de volgende is de verplichte apk plus kenteken en wegenbelasting voor de FIETS ha ha.
boer kees 17 Maart 2014
leuke melkkoe maar weer laste verzwaring voor agrariers
Wiljo 14 April 2014
Is er ook maar iemand die het verband kan aantonen,
tussen een kenteken en de verkeersveiligheid?
H.B.Wilzing 14 April 2014
De politici zijn meer geld nodig, omdat er veel overheidsgeld wordt verkwanseld met uitstellen en dure commissies.Er zijn zo langzamerhand meer ambtenaren die zich met de landbouw bemoeien dan praktiserende boeren.Als het trekkerkenteken wordt ingevoerd, dan komt er weer een legertje ambtenaren bij om de stijgende werkloosheid te verbloemen. Deze banen leveren geen geld, maar alleen lastenverzwaring op. Hopenlijk breekt eindelijk wat gezond boerenverstand door bij deze ministersploeg.
Voor de veiligheid op de weg dient het geen enkel doel.
cadzui 14 April 2014
boer n-h schreef:
Ik zal zeggen ,als dit door gaat.
Roep ik alle boeren op om naar den haag te rijden met tractor, in frankrijk doen ze dat ook met resultaat.
het moet over zijn met de agrarische melkkoe voor Den haag


euhhh, als dat dan zo is,,, waarom heeft dan zelfs het oudste landbouwbarrel dat in frankrijk op de akkers werk dan een kentekenplaat...?
bas 15 April 2014
Als het dan toch moet doe dan gewoon meteen het duitse systeem, dwz alles wat niet sneller KAN dan 40kmh kenteken plus 1keer perjaar apk,daarboven ,dus sneller dan 40kmh 2keer per jaar apk plus groot rijbewijs.Alles wat niet rechtstreeks met landbouw te maken heeft dus grondverzet,vergistertransporten e.d.ook een tachograaf. Dat is ook daar verplicht.Ben je in een keer van alle gezeur af en kun je weer jaren vooruit.
transport 15 April 2014
De reactie van bas vind ik wel goed, er zou trouwens onderscheid moeten worden gemaakt voor voertuigen die de hele dagen op de weg zitten en tractoren die bijv alleen voor een mestmixer draaien of in een manege die niet op de weg komen
Als je kijkt in de loop der jaren hoe groot en hoeveel lading er meegenomen kan worden dan ben je gelijkwaardig aan vrachtwagens
Als je dan ook nog kijkt dat sommige tractoren gemiddeld 50km of harder kunnen per uur dan zeg ik goed idee alleen de 1500 euro is veel te duur
ook een apk is in sommige gevallen wel goed als je kijkt hoe sommigen bij de weg rijden zonder verlichting en remmen dat is levensgevaarlijk bij een noodstop
Bas 15 April 2014
Die 1500 ben je toch gauw kwijt als er een apk bij moet, want alles moet dan 100%zijn dus remmen trekhaken topstang verlichting stuurkogels wielbouten er mag ook nergens lekkage van zijn.Vooral trekhaken zijn in Duitsland nogal eens een probleem.
Bas 15 April 2014
Die 1500 ben je toch gauw kwijt als er een apk bij moet, want alles moet dan 100%zijn dus remmen trekhaken topstang verlichting stuurkogels wielbouten er mag ook nergens lekkage van zijn.Vooral trekhaken zijn in Duitsland nogal eens een probleem.Ook voor dubbellucht zijn maar een paar merken goedgekeurd.
rinus 13 December 2016
Heel Nederland staat ingetekend industrie-- woningbouw-- waterberging --natuur-- en wegen
de boeren moeten allemaal weg
en nog steeds heeft het niemand door.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden