Europa verdeeld

Vetcorrectie verdwijnt niet van balans melkers

27 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Er staat de Nederlandse melkveehouders een hoge superheffing te wachten en de enige troef om die te verminderen was de vetcorrectie. Zou die niet gelden dan kan het Nederland een hoop geld schelen, maar de Europese Unie gooit roet in het eten. 

Nederland koerst af op de hoogste superheffing ooit en dat met de afschaffing van het melkquotum binnen handbereik. Om toch wat speling te krijgen vroeg Nederland samen met Duitsland, Polen, Ierland, België, Oostenrijk en Denemarken aan de Europese Commissie om een streep te zetten door de vetcorrectie. Dacian Ciolos, de Europese landbouwcommissaris, reageerde hierop door te zeggen dat dit alleen gebeurt wanneer alle lidstaten het eens zijn, omdat het een bijzonder gevoelig onderwerp is.

Deze week bleek dat die overeenstemming er niet is. Onder meer het Engeland en Frankrijk zijn hier op tegen. Daarbij krijgen de landen bijval van onder meer Finland, Tsjechië en andere. Zowel Engeland als Frankrijk hebben niet te maken met superheffing of koersen af op een kleine overschrijding.

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
boer kees 27 Maart 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10847234/Vetcorrectie-verdwijnt-niet-van-balans-melkers]Vetcorrectie verdwijnt niet van balans melkers[/url]
lastig en vervelend maar zag je aankomen. We willen groeien maar letop er zijn nog geen duidelijke termijn vizie maar reken maar dat het zei links of rechts ook in de toekomst nog stof op doet waaien we blijven nog met een milieu over waar ook zijn offers zullen moeten doen!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden