Advertorial

Bereken uw voordeel: van asbest naar zonnepanelen

2 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

Ondernemers zoeken naar mogelijkheden om de belastingdruk te verlagen. Het investeren in zonnepanelen in combinatie met asbestsanering kan hierdoor interessant zijn.

 

EIA, MIAVamil

Kiest u ervoor om uw asbestdak te saneren en gelijktijdig in zonnepanelen te investeren, dan kunt u optimaal gebruik maken van de fiscale regelingen: MIAVamil en EIA. Bij hoge fiscale winsten kunnen agrarisch ondernemers de investering in zonnepanelen binnen 6 tot 8 jaar terugverdienen. Naast de fiscale regelingen stimuleert de overheid het investeren in duurzame energie in combinatie met asbestsanering ook financieel met de subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’. De subsidie bedraagt € 3,- per vierkante meter, waarbij er minimaal 400 vierkante meter aan asbestdak gesaneerd moet worden.

Wat kan accon?avm voor u betekenen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf om asbest te saneren en/of te investeren in zonnepanelen? Dan kan accon?avm voor u een bedrijfsspecifieke rendementsberekening opstellen voor de aanschaf zonnepanelen (eventueel in combinatie met asbestsanering). Hierbij wordt inzichtelijk gemaakt wat de mogelijkheden zijn voor uw onderneming. Daarnaast kan accon?avm u begeleiding bieden in het subsidietraject van ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’.

Factoren die van invloed zijn op het rendement zijn onder andere:

  • Hoe hoger de fiscale winst, hoe hoger het rendement;
  • Van belang is ook de hellingshoek en richting van het dak;
  • Hoe lager het eigen verbruik, hoe hoger het rendement.
Rekentool: Van asbest naar zonnepanelen

Wanneer is deze investering voor u interessant? Om dit in grote lijnen te berekenen heeft accon?avm de rekentool van asbest naar zonnepanelen ontwikkeld. Hierbij berekent u het rendement van de combinatie asbestsanering en zonnepanelen.

Bereken hier uw voordeel

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden