Focus op spuittechniek

Terra-Gator productie stopt in Grubbenvorst

7 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

Challenger, een onderdeel van het Agco concern, stopt dit jaar nog met de productie van Terra-Gator zelfrijders in Grubbenvorst. In plaats daarvan gaat de fabriek zich volledig storten op de bouw van zelfrijdende veldspuiten. Dat zegt website Agrarheute via een betrouwbare bron gehoord te hebben. Challenger wil nog geen reactie geven.

Volgens de bron worden alle bestaande orders nog afgewerkt maar stopt de bouw van de drie- en vierwielers daarna. Dat is vreemd, want eind februari kondigde Challenger nog een nieuw model aan, die voldoet aan de laatste emissie-eisen. De machines verdwijnen niet helemaal uit het programma. In de Amerikaanse fabriek, die in Jackson Minnesota staat, worden de Amerikaanse types nog wel gebouwd.

Wanneer de bouw van de zelfrijdende bemesters en strooiers stopt worden in Grubbenvorst alleen nog de Rogator veldspuiten gebouwd en verkocht. In Nederland zijn er van deze veldspuit maar een paar exemplaren actief. In de Limburgse productielocatie zijn 175 werknemers werkzaam. Of die allemaal bij het bedrijf blijven is niet bekend.

De fabriek begon onder de naam Kurstjens, die vooral bekend werd door zijn mesttanks. Na het importeurschap voor Terra Gator zelfrijders te hebben verkregen werd Kurstjens in 1994 overgenomen door Ag Chem. Op hun beurt werd dit bedrijf overgenomen door Challenger.

[Update: 16:46] Volgens Grondig was de winstgevendheid voor Agco de reden om te stoppen met de Terra-Gators. Omdat de verkoop aan eindgebruikers ook via Grubbenvorst verloopt heeft het bedrijf ook noodgedwongen inruilmachines staan en dat wil Agco niet. Die staan namelijk negatief op de balans. Als de productiestop definitief is zullen 45 mensen hun baan verliezen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden