Record verkoop in 2013

Fendt blijft het ambitieuze merk van Agco

14 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

Gedurende het afgelopen jaar heeft Fendt uit Marktoberdorf net geen 18.000 nieuwe trekkers gebouwd en verkocht. Het totale aantal bleef steken op 17.837 stuks. Ondanks de flinke meerprijs voor dit merk steeg de verkoop in een jaar tijd met ruim 20 procent. Voor dit jaar wordt wel een daling verwacht. Voornamelijk omdat Frankrijk, het grootste exportland, minder trekkers afneemt.

Vicepresident Peter-Josef Paffen ziet de daling slechts als een tijdelijk probleem. Binnen twee tot drie jaar wil Fendt jaarlijks 20.000 trekkers produceren. Ter vergelijking: Massey Ferguson bouwt er in Beauvais zo’n 18.000 per jaar en de productie van Valtra in Finland ligt op een kleine 10.000 stuks. Momenteel zijn de rode broeders in Frankrijk dus nog iets groter qua aantallen.

Vooral in Frankrijk wordt dit jaar minder verkocht, maar Paffen maakt zich geen zorgen. De stemming in Duitsland is namelijk goed en vooral in het Verenigd Koninkrijk en Polen wordt meer verkocht. ‘Met een pakket trekkers van 70 tot 500 pk richten we ons vooral op professionele loonbedrijven en grote agrarische bedrijven’, zegt Paffen.

Ook over de verkoop van de Katana hakselaars is hij tevreden. Dat is een beetje vreemd, want in mei vertelde Paffen nog dat de verkoop tegenviel. De markt is namelijk zeer concurrerend en het aantal biogasinstallaties in Duitsland neemt alleen maar af. Fendt zal in de toekomst hun pakket aan machines verder gaan uitbreiden. In hetzelfde interview, met het Duitse blad Lohnunternehmen, vertelde Paffen al dat in de toekomst waarschijnlijk een lijn met opraapwagens zal worden geïntroduceerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden