Melkpoeder, kaas en boter

Zuivel ontkomt niet aan tegenzet Rusland

7 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Eerder deze week kon Boerenbusiness al melden dat er iets in de lucht hing wat betreft plantaardige producten en de export richting Rusland. Woensdag bleek ook zuivel- melkpoeder, boter en kaas- niet aan de tegenzet van de Russen te ontkomen. Vraag is alleen of hier ook Europese zuivel onder valt of niet.

De Russische president Poetin heeft een importverbod van een jaar afgekondigd voor landbouwproducten die komen uit landen die sancties tegen Rusland hebben ingesteld. Van sommige producten wordt de import niet verboden, maar beperkt.

De maatregel geldt voor agrarische producten, levensmiddelen en grondstoffen. Ook zuivelproducten als melkpoeder, boter en kaas vallen onder het importverbod, heeft een assistent van de Russische voedsel- en warenautoriteit gezegd tegen het Russische persbureau Ria Novosti.

Donderdag wordt duidelijk welke producten er niet meer naar Rusland mogen. Daarmee komt meteen een einde aan de knagende onzekerheid. Al weken hield de markt rekening met een mogelijke tegenactie van Rusland. Nu die er gekomen is kan er gekeken worden naar de stappen die noodzakelijk zijn om te voorkomen dat diverse markten een flink opdoffer krijgen.

Naast de Europese Unie worden volgens het Ria Novosti ook Japan, Australië, Canada en de VS getroffen door de tegenzet van de Russen. Brazilië heeft al aangebonden om in de plaats van de VS kip aan Rusland te gaan leveren.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

importRusland
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden